Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Ψηφίστηκε η τροπολογία στη Βουλή

 



Κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το «καλάθι του νοικοκυριού». Μεταξύ άλλων, η τροπολογία προβλέπει ότι το «καλάθι» θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν κωδικό σε κάθε μία από τις 50 κατηγορίες προϊόντων, ο οποίος θα διατίθεται σε προσιτή τιμή συγκριτικά με τους υπόλοιπους κωδικούς της ίδιας κατηγορίας, θα είναι δηλαδή το προϊόν με τη χαμηλότερη τιμή στην κατηγορία του με βάση την τιμολόγηση που κάνει κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Η δημιουργία του «καλαθιού» θα είναι υποχρεωτική για όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση είχαν τζίρο πάνω από 90 εκατ. ευρώ και προαιρετική για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου.

Για τη μη υποβολή του καταλόγου με τα προϊόντα ή για ελλιπή υποβολή από τις υπόχρεες επιχειρήσεις, θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου συγκράτησης των τιμών θα ξεκινήσει στις 2 Νοεμβρίου. Θα διατηρείται για επτά μέρες και θα αλλάζει κάθε Τετάρτη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου