Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Η συμμορία ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πολιτική κρίση για να κάνει κακό στην χώρα - Θέλει να αποχωρήσει απο την βουλή μέχρι της εκλογές


 

Σε απόγνωση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες στελεχών του για παρακράτος παρακολουθήσεων, και μετά την εξαγγελία των μέτρων της κυβέρνησης στην ΔΕΘ, η αδίστακτη συμμορία ετοιμάζει πολιτική κρίση για να κάνει κακό στην Ελλάδα και την κυβέρνηση, και ίσως να είναι μέσα σε αυτό το παιχνίδι και ο σύμμαχος του Τσίπρα, Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εισηγήσεις για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή έως τις επόμενες εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από στενούς του συνεργάτες., την ώρα που οι καταγγελίες σε βάρος του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές είναι καταιγιστικές.

Ο φαιδρός και επικίνδυνος Τσίπρας φέρεται να τις σκέπτεται, θεωρώντας από τη μία πλευρά ότι μία τέτοια κίνηση θα προκαλούσε μεγάλο θόρυβο εντός και εκτός Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά, όμως, του λένε ότι μπορεί και να οδηγούσε σε μείζονα πολιτική κρίση και άμεση προσφυγή στις κάλπες, εξέλιξη που ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι ζητά πρόωρες εκλογές, δεν επιθυμεί, καθώς στοχεύει σε μεγαλύτερη κυβερνητική φθορά.

Οι «σκληροί» της Κουμουνδούρου, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανώς πάρει το πάνω χέρι, πιέζουν και για αποχώρηση από τη Βουλή αλλά και για σειρά ανάλογων κινήσεων, θεωρώντας ότι έχουν οριστικά επικρατήσει της μετριοπαθούς πλευράς που παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει ή να αντιδρά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν την υπόθεση των παρακολουθήσεων ως το θέμα που μπορεί να «ρίξει» την κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις αποκαλύψεις πρόσθετουμε εμείς σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σοβαρές και ευθείες κατά του Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν επενδύει όλο του το πολιτικό κεφάλαιο σε αυτήν την προσπάθεια, και εάν η κυβέρνηση δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει να πάει όλες τις καταγγελίες κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την ουρά Ανδρουλάκη θα κάνουν το δικός του παιχνίδι. 

Ο κ. Τσίπρας έχει πειστεί ότι αν πείσει την ελληνική κοινή γνώμη και τις Βρυξέλλες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα δημιουργήσει τις συνθήκες ανατροπής του, όπως επιχείρησε αλλά δεν κατάφερε να κάνει εδώ και τρία χρόνια με άλλα μεγάλα θέματα, ξεχνώντας και αδιαφορώντας για τις καταγγελίες στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του για παρακολουθήσεις που τις έδειχνε σε όλους.

Φέρεται ωστόσο διστακτικός έναντι των εισηγήσεων για αποχώρηση διαρκείας από τη Βουλή έως τις επόμενες εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο όνομα της προάσπισης της δημοκρατίας, φοβούμενος ότι μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και να επέστρεφαν μνήμες 2015 για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του φέρονται να του έχουν ήδη μεταφέρει να το προτείνει στον εύκολο Ανδρουλάκη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι μόνος σε ένα τέτοιου τύπου διάβημα που σίγουρα θα έχει και διεθνή αντίκτυπο και εάν στραβώσει να φάνε και οι δύο τα μούτρα τους. Το επιχείρημά τους είναι απλό. Αν το συναποφασίσουν Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, το διπλό «χτύπημα» στην κυβέρνηση νομίζουν ότι θα είναι μεγάλο, εντός και εκτός συνόρων, και μη διαχειρίσιμο για την κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά αγνοούν ότι η ζημιά θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και σίγουρα θα ακολουθήσουν και ποινικές ευθύνες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Θεωρούν δε ότι είναι κατάλληλο το κλίμα για μία τέτοια πρόταση, καθώς το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για κοινό μέτωπο έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. είναι διαρκές και χωρίς ατζέντα. Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη έχει προσκαλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποδεχθεί την ατζέντα της εργαλειοποίησης των πάντων και της επίκλησης των έκτακτων συνθηκών που επιτρέπουνι την καταπάτηση αρχών και αξιών, για να ρίξουν από κοινού τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και ως φαίνεται -εντός και εκτός εξεταστικής- ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει αποδεχθεί την πρόσκληση, αν και κάποια κομμάτια του παζλ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί.

Με λίγα λόγια η ευημερία της χώρας μας, η ασφάλεια της χώρας μας, και η πορεία της χώρας μας θελουν να γίνουν παιχνίδι στην επικίνδυνη συμμορία ΣΥΡΙΖΑ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου