Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Βαρουφάκης - Πιρτσιόλας - Σαγιάς - Λαφαζάνης - Κωνσταντοπούλου καταγγέλουν Αλέξη Τσίπρα! Η κυβέρνηση τι κάνει;

 


Οι πολίτες που ακούν και διαβάζουν αυτές τις σοβαρές καταγγελίες υπόκοσμου και παρακράτους από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, και που τον βλέπουν να κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σχεδιάζοντας μάλιστα και πολιτική εκτροπή, ρωτάνε τι θα γίνει με αυτές τις καταγγελίες; Θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσο ακόμα θα ανέχεται η κυβέρνηση τον Αλέξη Τσίπρα να τους κουνάει το δάχτυλο;

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας ρωτάει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα γιατί τον παρακολουθούσε; Και ζητά εξηγήσεις.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας έμαθε πρόσφατα από τις εφημερίδες ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ίδιο (και τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Σαγιά) εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που του είχε αναθέσει πρώτα τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κι ύστερα κομβικές θέσεις στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

O γραμματέας του ΜέΡΑ25 κι πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάνης Βαρουφάκης, αποκάλυψε και ο ίδιος έχει πέσει θύμα υποκλοπής του προσωπικού του τηλεφώνου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει με ανάρτησή του ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία, «πέραν αμφισβήτησης», ότι το 2015, κι εν μέσω συμμετοχής του σε κρίσιμα eurogroup, το κινητό του είχε πέσει θύμα του ίδιου λογισμικού.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ,  Παναγιώτης Λαφαζάνης καταγγέλει ότι έγινε απόπειρα παγίδευσης του κινητού αφού, όπως υποστηρίζει, ο πρώην υπουργός μυστικές υπηρεσίες, ανάμεσά τους και η ΕΥΠ, τον παρακολουθούσαν όταν ήταν υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αργότερα όταν πέρασε στην αντιπολίτευση.

Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της βουλής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής «σίγουρα» ήταν υπό παρακολούθηση και ότι ο κ. Τσίπρας είχε επιχειρήσει να την επηρεάσει επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

«Ο ίδιος ο Τσίπρας επιχείρησε να με επηρεάσει, επικαλούμενος παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, που μάλιστα θέλησε να μου δείξει», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η παρακολούθηση, όπως αναφέρεται στην συνέντευξη, «αφορούσε κρατούμενο, ο οποίος, υποτίθεται, σχεδίαζε να φάει έναν ΣΥΡΙΖΑίο. Τότε, είχα αρνηθεί να δω τις υποτιθέμενες απομαγνητοφωνήσεις».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη ότι «οΣΥΡΙΖΑ εγκαθίδρυσε ένα παρακράτος μέσα στο κράτος» αναφορικά με τις υποκλοπές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου