Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Στο 10,4% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

 


Διαφορά 10,4 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis για Το Βήμα» και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 8,4%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 29% έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 12,2%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 10,4%.

Ειδικότερα, η ΝΔ εμφανίζεται να έχει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στο 15%.

Επτά στους δέκα λένε ότι θα κερδίσει η ΝΔΣτην παράσταση νίκης, η ΝΔ έχει ένα εντυπωσιακό 70%, έναντι 16% που πιστεύουν ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.Το 30% εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που μπορεί να εγγυηθεί την καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, έναντι 19% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι πολίτες αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση στην προσέλκυση τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στην εξωτερική πολιτική. Αντίθετα, χαμηλό βαθμό βάζουν στα εργασιακά, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του πληθωρισμού και της διαφθοράς.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα θεωρούν οι πολίτες την οικονομία (31%), ακολουθεί η ακρίβεια (26%), το 11% απαντά η ενεργειακή κρίση και το 8% η εξωτερική πολιτική και ο πόλεμος στην Ουκρανία.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου