Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Fake news τουρκικού δικτύου - «Η Ελλάδα μας παρενοχλεί με τους S-300»

 



Ψέμα, απάτη, παραπληροφόρηση, προπαγάνδα από την Τουρκία

Tα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν με fake news να στοχοποιούν την Ελλάδα, για δήθεν «παρενοχλήσεις» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η χώρα μας και είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη.

Τα τουρκικά fake news, στοχεύουν στο να υπενθυμίσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, πως και η Ελλάδα διαθέτει ρωσικό σύστημα αεράμυνας το οποίο χρησιμοποιεί ελεύθερα σε σχέση με την Τουρκία στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις για την απόκτηση των S-400.

H Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά τους τουρκικούς ισχυρισμούς για εγκλωβισμό τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300, αποδίδοντάς τους στην προπαγάνδα της Άγκυρας και στην προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και κυρίως προς την πλευρά των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η Milliyet έχει ως πρώτο θέμα την υπόθεση με τα τουρκικά μαχητικά επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «εχθρικό κλείδωμα» και συμπληρώνοντας ότι «η Αθήνα παίζει με τη φωτιά». Μάλιστα, δημοσιεύει έναν χάρτη που δείχνει, όπως fake ισχυρίζεται η Άγκυρα, το κλείδωμα των ραντάρ. Μάλιστα, αναλυτές υπογραμμίζουν ότι αφού οι Έλληνες ενεργοποίησαν τους S-300, τότε και η Τουρκία πρέπει να «κλειδώσει» με τα ραντάρ των S-400 το Αιγαίο και οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία είναι καταδικασμένη δε πλήρη απαξίωση απο όλους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου