Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Νεκρός 16χρονος λουόμενος στα Νέα Φλογητά

 



Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από παραλία στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής 16χρονος λουόμενος και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στον άτυχο νεαρό επιχείρησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες λουόμενοι, ωστόσο δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο τον διακόμισε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών, όμως ήταν αργά αφού ο νεαρός είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ξάδερφος του 16χρονου τον είδε μπρούμυτα στο νερό αλλά θεώρησε ότι αστειευόταν. Όταν πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα τον πλησίασε και είδε ότι δεν ανταποκρινόταν. Τον γύρισε ανάποδα και διαπίστωσε ότι έβγαζε αφρούς από το στόμα.

Λουόμενοι έβγαλαν τον ανήλικο από τη θάλασσα και προσπάθησαν για ώρα να τον επαναφέρουν. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στην παραλία υπήρχε ναυαγοσώστης ενώ για την επαναφορά του άτυχου νεαρού χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής που υπήρχε στο σημείο.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος των Νέων Φλογητών, Άγγελος Ιωαννίδης, ο ίδιος βρισκόταν σε μια κοντινή παραλία και ειδοποιήθηκε προκειμένου να σπεύσει με τον απινιδωτή που διαθέτει η κοινότητα προκειμένου να γίνει προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού.

«Το παιδί δεν ήταν με την οικογένεια του, ήταν με την παρέα του και είχε με εκδρομικό λεωφορείο μονοήμερη. Τα παιδιά έκαναν μπάνιο. Τώρα τι ακριβώς έγινε και πως έγινε δεν το ξέρω. Μάλλον ήπιε νερό και επήλθε ο πνιγμός. Κατεβάσαμε απινιδωτή, κάναμε προσπάθειες να το επαναφέρουμε το παιδί, αλλά απέβησαν όλες άκαρπες. Ήρθε και ασθενοφόρο. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήταν αργά. Δεν ανταποκρίθηκε καθόλου σε όλη τη διάρκεια που κάναμε ανάνηψη» είπε και πρόσθεσε πως αμέσως μετά η σορός μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Νέων Μουδανιών, ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια.


Πληροφορίες: ΕΡΤ, thestival, Voria

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου