Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Η τουρμπίνα αεροσκάφους έστειλε ανεύθυνη τουρίστρια στο νοσοκομείο

 


Η Σκιάθος έχει ένα αεροδρόμιο κοντά στο δρόμο που στήνονται από βλακεία ανεύθυνοι τουρίστες για να δουν απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών.

Ο νέος τραυματισμός, αυτή την φορά τουρίστριας από τη Βρετανία, επαναφέρει το πρόβλημα στο προσκήνιο, την ώρα που ο δήμαρχος του νησιού, τονίζει πως η σήμανση είναι επαρκής. 

Και δεν φταίει ούτε το αεροδρόμιο, ούτε η σήμανση, αλλά το κεφάλι όσων κάνουν την ηλιθιότητα να στηθούν πίσω απο ένα αεροσκάφος που λειτουργούν οι τουρμπίνες του.

Οι γιατροί διαπίστωσαν πως η 61χρονη έπαθε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την πτώση και προσπαθούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 21:00 το βράδυ, η τουρίστρια μαζί με άλλους ανεύθυνους θέλησε να παρακολουθήσει την απογείωση αεροπλάνου έξω ακριβώς από τον περιφραγμένο χώρο του αεροδρομίου της Σκιάθου. 



Η γυναίκα, μάλιστα, είχε ανέβει σε ένα πεζούλι προκειμένου να πετύχει καλύτερη λήψη όταν τα αέρια από τις τουρμπίνες του αεροπλάνου την έκαναν να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο έδαφος.

Τη γυναίκα παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την οδήγησε στο Κ.Υ Σκιάθου όπου χρειάστηκε να διανυκτερεύσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του νησιού διέγνωσαν κάταγμα στη λεκάνη, κάκωση στο δεξί ώμο και τραυματισμό στον αριστερό αντιβραχίονα. 

Ακόμη, από την πτώση προκλήθηκε αιμάτωμα στο κεφάλι γεγονός που έκρινε αναγκαία τη διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Στο πλευρό της, βρίσκονται στενοί συγγενείς, που έκαναν μαζί της διακοπές και ενώ ήταν στο σημείο κανένας δεν της είπε να κατέβει κάτω και να προστατευθεί. 

Το σημείο προσγείωσης των αεροσκαφών έχει εκτός από σήμανση και φωτεινούς σηματοδότες για να σταματάει σε κάθε προσγείωση και απογείωση, η κίνηση των αυτοκινήτων και πεζών. Ορισμένοι ωστόσο, επιλέγουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις και να μπαίνουν σε κίνδυνο με απρόβλεπτες συνέπειες για τις οποίες δεν ευθύνονται ούτε τα αεροσκάφη, ούτε το αεροδρόμιο, αλλά το κακό τους το κεφάλι όσων επιχειρούν να αγνοήσουν το κίνδυνο.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου