Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Ξεπέρασαν τις 310 οι φωτιές σε μια εβδομάδα


 


Δυστυχώς έχουμε καθημερινά δεκάδες φωτιές. Την τελευταία εβδομάδα,  εκδηλώθηκαν 311 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και προφανώς δεν έγιναν γνωστές, αφού δεν πήραν μεγάλη έκταση. Μόνο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν  65   δασικές πυρκαγιές, με σημαντικότερη αυτή που εκδηλώθηκε χθες Τρίτη το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Εκδόθηκε μάλιστα μήνυμα από το 112 για προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή, είναι προφανές ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολο καλοκαίρι και πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να περιορίσουμε τις ζημιές.

Η προετοιμασία για την αντιπυρική προστασία ξεκίνησε φέτος πιο έγκαιρα από ποτέ. Έμφαση δόθηκε -και δίνεται- στην πρόληψη, αλλά και την ταχύτερη δυνατή παρέμβαση. Για το σκοπό αυτό οι δυνάμεις βρίσκονται σε διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα, έτσι ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα και να μην αναζητούνται την τελευταία στιγμή. Στόχος είναι να τίθεται σε έλεγχο μια φωτιά το ταχύτερο και να γίνεται ό,τι είναι δυνατόν πρωτίστως για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και να περιοριστούν οι ζημιές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου