Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Νέο καραγκιοζιλίκι από την ντουντούκα του δικτάτορα Ζαχάροβα που επιτέθηκε στον Μητσοτάκη

 


Είχε καιρό να προκαλέσει την Ελλάδα, η ντουντούκα του δικτάτορα Πούτιν και εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα και είπε να το κάνει με επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass, η ντουντούκα Ζαχάροβα κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι τα σχόλια του ήταν μια απόπειρα να να δικαιολογήσει την "αντι-ρωσική" στάση της Ελλάδας.

Όπως είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο 'Ελληνας πρωθυπουργός έκανε "μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών". 

"Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια μπήκε σε σύγκριση με τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια", είπε η Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου.

"Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 να συγκρίνονται με τους Ναζί του τάγματος του Αζόφ", πρόσθεσε η ντουντούκα του δικτάτορα.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται "για ακόμη μία προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντι-ρωσικό μέτωπο της Δύσης, η οποία περιλαμβάνει την αποστολή όπλων στο Κιέβο που χρησιμοποιούνται καθημερινά για πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς".

Η κ. Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η Ρωσία που βρίσκεται αντιμέτωπη με σωρεία κατηγοριών δεν είναι σε θέση να προσφέρει μια εναλλακτική άποψη καθώς όλα τα ρωσικά ΜΜΕ έχουν "αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας"

Καταλήγοντας δε, υποστήριξε ότι τα ελληνικά σχόλια είναι "μια επίδειξη αφοσίωσης στους κανόνες που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ".

Η απάντηση της Ελλάδας :

Οι "εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη".



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου