Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Οι απατεώνες κάνουν πάρτι στις τιμές των καυσίμων επειδή μπορούν!!!

 


Οι τιμές στα καύσιμα καθημερινά ανεβαίνουν χωρίς φρένο. Οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς και αγγίζουν πλέον τα 2,3 ευρώ το λίτρο στην Αττική για την απλή αμόλυβδη, ενώ το diesel κίνησης ξεπέρασε το 1,9 ευρώ το λίτρο.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ μειώνονται οι τιμές στο πετρέλαιο, οι απατεώνες αυξάνουν τις τιμές στην αμόλυβδη.

Οι αυξήσεις αιτιολογούνται εν μέρει από την διεθνή αύξηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και την διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα σημερινά επίπεδα τιμών που προφανώς σε ένα βαθμό είναι αποτέλεσμα κερδοσκοπίας από καθαρά απατεώνες που εκμεταλλεύονται τους Έλληνες καταναλωτές.

Η τιμή της αμόλυβδης μέχρι και χθες είχε σημειώσει αύξηση 18 λεπτά το λίτρο που σημαίνει ανατίμηση 8,7%. Διαμορφώνεται έτσι λοιπόν σε μέσα επίπεδα στα 2,267 ευρώ το λίτρο από 2,086 ευρώ το λίτρο που είχε στις 30 Απριλίου.

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου είχε στις 30 Απριλίου 106 δολάρια το βαρέλι και σήμερα κινείται στην περιοχή των 111 δολαρίων, αύξηση 5 δολαρίων ή σε ποσοστό κάτι λιγότερο από 5%.

Την ύπαρξη κερδοσκοπίας επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, που διαπίστωσαν ότι ένα στα τέσσερα πρατήρια που ελέγχθηκαν κερδοσκοπούσαν. Βέβαια οι πρατηριούχοι θεωρούν ότι είναι άδικη η μομφή που τους ρίχνεται αλλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν γιατί ενώ το πετρέλαιο έχει χαμηλή τιμή, οι τιμές στην αμόλυβδη δεν είναι ανάλογες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου