Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Τρία νέα έργα ΣΔΙΤ συνολικού κόστους 300 εκατομμυρίων ευρώ

 


Τρία νέα έργα ΣΔΙΤ συνολικού κόστους επένδυσης 300 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκαν τη Δευτέρα από  τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ. Πρόκειται για τα έργα:

«Λειτουργία και συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης με ΣΔΙΤ» Το έργο, με αναθέτουσα αρχή την Αττικό Μετρό Α.Ε., αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τις κυκλοφοριακές δυσκολίες και να αναβαθμίσει τις υποδομές των δημόσιων μεταφορών της πόλης μειώνοντας τα επίπεδα ρύπων. Επίσης, θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 

«Αξιοποίηση και Ανάπτυξη του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου (Ε.Γ.Λ). με ΣΔΙΤ». Το έργο με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προβλέπει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, βιώσιμου και τεχνολογικά προηγμένου κτιριακού συγκροτήματος που θα ενσωματώνει το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και θα συνδέει την παραλία με τον αστικό ιστό. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Ανέγερση και Λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών με ΣΔΙΤ» Το έργο αφορά στη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των κτιρίων που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Αθηνών με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στόχος είναι η δημιουργία λειτουργικών κτιρίων, η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η έγκριση τριών νέων έργων ΣΔΙΤ επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους για την υλοποίηση έργων με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού φορέα.


 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου