Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Προκλητικός ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ακροαριστερών στο ΑΠΘ - Δεν θέλουν την βιβλιοθήκη

 


Επίθεση από ομάδα 120 ακροαριστερών, δέχτηκε η αστυνομία.

Κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός ενός αστυνομικού και ενός ιδιώτη οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο βιολί τον γνωστό ακροαριστερό Πάνο Σκουρλέτη, προκάλεσε κοινωνία και φοιτητές με την παρακάτω ανακοίνωση που είναι ξεκάθαρη υπέρ των ακροαριστερών και κατά της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ :

«Σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ ένα μέλος των φοιτητικών συλλόγων και χτυπήθηκαν εκατοντάδες άλλοι, πλημμυρίζοντας με οργή και αποτροπιασμό την καρδιά και το μυαλό όλου του δημοκρατικού κόσμου. Ο κ. Μητσοτάκης, με την κατάργηση του ασύλου και με τη δημιουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας χάραξε δρόμο κλιμάκωσης της έντασης και της βίας στα πανεπιστήμια, για να χτυπήσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους», αναφέρει δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη.

Από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, ανακοινώνεται:

 «Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ας γνωρίζουν όλοι ότι στο ΑΠΘ το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Αστυνομία  θα κάνει ότι χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλακηδες;

Στα ΑΕΙ, η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν το αυτονόητο: Την κανονική και ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο ΑΠΘ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η ΝΔ, «συνεχίζει με απροκάλυπτο τρόπο να ενισχύει την ανομία στα πανεπιστήμια. Σήμερα ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί για φύλαξη του χώρου του ΑΠΘ που τελούσε επι 34 χρόνια υπό κατάληψη και σήμερα κατασκευάζεται βιβλιοθήκη που θα εξυπηρετεί τους φοιτητές».

Και συνεχίζει: «Στη διάρκεια της επίθεσης κατά των αστυνομικών και της συμπλοκής που ακολούθησε, τραυματίστηκαν ένας φοιτητής κι ένας αστυνομικός. Για το περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, γίνεται προανάκριση. Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ευθέως, όχι στη ΝΔ, αλλά στην κοινωνία: Ο χώρος του ΑΠΘ που φύλαγαν οι αστυνομικοί για να μην γκρεμιστεί ξανά με βαριοπούλες, πρέπει να γίνει βιβλιοθήκη ή όχι; Στο όνομα ποιας ακαδημαϊκής ελευθερίας μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να κατέχει ακαδημαϊκό χώρο, ανεξάρτητα από τη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας; Ας πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις ομάδες βίας και την ανομία. Οι πανεπιστημιακοί χώροι θα αποδοθούν ξανά εκεί που ανήκουν: στην ακαδημαϊκή κοινότητα».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου