Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Βυθίστηκε το «Moskva» κατά τη ρυμούλκησή του

 


Οι Ρώσοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κρύψουν ότι οι Ουκρανοί κτύπησαν την ναυαρχίδα τους, πάνω στην απόγνωση τους έφτασαν στο σημείο να πουν ότι ανατινάχθηκε μόνο του, και τελικά το καμάρι τους βυθίστηκε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου «Moskva» τελικά βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής της. 

Οι Ρώσοι  απέδιδαν το χτύπημα σε έκρηξη πυρομαχικών, αλλά η αλήθεια είναι ότι χτυπήθηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους. Κατά τη διάρκεια της μέρας ανέφεραν ότι ρυμουλκούσαν το σκάφος σε ασφαλές σημείο. Ωστόσο, αργά το βράδυ της Πέμπτης αναγκάστηκαν να παραδεχθούν τη μεγάλη απώλεια. 

Η επιχείρηση μεταφοράς εξελίχθηκε σε αποτυχία, με το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, να την αποδίδει ουσιαστικά σε θαλασσοταραχή.

«Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε την σταθερότητά του λόγω βλάβης στο κύτος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς από την έκρηξη πυρομαχικών. Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε» αναφέρει το μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό Ria Novosti.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο Πούτιν ενημερώθηκε για το πλήγμα που δέχθηκε η ρωσική ναυαρχίδα το βράδυ της Τετάρτης. Μάλιστα αρχικά είχε λάθος πληροφόρηση καθώς του είπαν ότι η επίθεση έγινε με βρετανικά όπλα.  Όπως ανέφερε το κανάλι του General SVR στο Telegram ο Πούτιν ήταν «έξαλλος» και πρόσθεσε πως «δεν τον έχουμε ξαναδεί έτσι».

Το καταδρομικό θεωρείται ότι ήταν ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, έχοντας κατασκευαστεί με βασικό γνώμονα τη γρήγορη και εύκολη εξουδετέρωση των πλοίων συνοδείας των Αμερικανικών αεροπλανοφόρων.

Η Ρωσία δεν έχει κάνει καμία αναφορά σε θύματα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου