Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Ακροαριστερά και Ακροδεξιά υποστηρίζουν Πούτιν


 

Η ακροαριστερά μαζί με την ακροδεξιά ενώνονται για να υποστηρίξουν ένα αιμοδιψή εγκληματία πολέμου και δικτάτορα.

Είναι πασίγνωστο σε όλην την υφήλιο, ότι ακροαριστερά και ακροδεξιά είναι συγκοινωνούντα δοχεία και αλληλοϋποστηρίζονται.

Παράδειγμα πρόσφατο η πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πασίγνωστο ότι οι ρίζες της είναι ακροαριστερές, υποστηρίζονταν από ένα ακροδεξιό κόμμα τους ΑΝΕΛ, και από τις ψήφους της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια.

Μιλώντας το 2016 στο Eurozine και τον Κώστα Ζαφειρόπουλο, ο Αντρέ Ταρασένκο, τότε αρχηγός του Δεξιού Τομέα, του ουκρανικού ακροδεξιού κόμματος, ερωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τις σχέσεις του κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. «Είχαμε κάποια επαφή στο παρελθόν», είπε, «όμως τη διακόψαμε, επειδή είναι με το μέρος του Πούτιν, που χρηματοδοτεί τα περισσότερα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, όπως εκείνο της Λεπέν».

Σε αυτή την εισβολή του δικτάτορα Πούτιν στην Ουκρανία τι βλέπουμε; διαμετρικά αντίθετους υποτίθεται ανθρώπους που βρίσκονται στα άκρα του πολιτικού φάσματος να υποστηρίζουν ένθερμα τον δικτάτορα, και όσους προσπαθούν να κρυφτούν όπως ο Αλέξης Τσίπρας, πατάνε σε δύο βάρκες με σκοπό να εξαπατήσουν τους αφελείς.

ΣΥΡΙΖΑ, ΜεΡΑ25, Ελληνική Λύση, ΚΚΕ, υποστηρίζουν τον δικτάτορα Πούτιν τυχαίο; Φυσικά και όχι αφού η ιδεολογία όλων αυτών δεν έχει ουσιαστικές διαφορές.

Όλοι ένθερμοι υποστηρικτές της προπαγάνδας του Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ουκρανία είναι ένα κράτος-μαριονέτα των ΗΠΑ το οποίο κυριαρχείται από ναζί, ο Πούτιν είναι άνθρωπος της ειρήνης, η Ρωσία έχει δικαίωμα να αμυνθεί ενάντια σε έναν πολεμοχαρή Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) και άλλες τέτοιες παπάτζες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τι να πούμε για τις αναρτήσεις διάφορων υποστηρικτών του δικτάτορα Πούτιν, που απηχούν τις απόψεις  επιφανών πολιτικών στα έσχατα όρια τόσο της αριστεράς, όσο και της δεξιάς. 

Με αφορμή της πρόσφατες εκλογές στην Γαλλία έχουμε παράδειγμα εκτός της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν, ένερθμη υποστηρίκτρια του δικτάτορα Πούτιν, και το παράδειγμα του ακροδεξιού υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας Ερίκ Ζεμούρ που χαρακτήριζε τον Πούτιν έναν γενναίο εθνικιστή ο οποίος υπερασπιζόταν τη χώρα του ενάντια στο ΝΑΤΟ.  Ο ακροαριστερός αντίπαλός του για το ύπατο αξίωμα στη Γαλλία, Ζαν-Λουκ Μελανσόν, είχε υπερασπιστεί επίσης τις ρωσικές θηριωδίες στη Συρία και κατηγορεί σήμερα το ΝΑΤΟ για την εισβολή στην Ουκρανία.

Μεγάλο μέρος της ρητορικής υπέρ του Πούτιν αντικατοπτρίζει την απέχθεια της ακροαριστεράς, και της ακροδεξιάς, γι’ αυτό που θεωρείται φιλελεύθερος, απέχθεια στην ίδια την δημοκρατία, απέχθεια στην υπερβολική ελευθερία των λαών. 

Οι κύριοι υπεύθυνοι, σύμφωνα με τους φιλοπουτινιστές, είναι τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ.

Οι αυταρχικοί ηγέτες, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί, εκμεταλλεύονται τον φόβο της αδυναμίας για να πυροδοτήσουν τον λαϊκό θυμό, το πράγμα αποκτά μια επικίνδυνη δυναμική, καθώς αυτή είναι πάντα στραμμένη στην εκδίκηση και προσπαθούν μέσα από προπαγάνδα, ψέμα και εξαπάτηση να το πετύχουν.

Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί και η ακροαριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πυροδοτήσει τον λαϊκό θυμό, όπως έκανε το 2014 καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους Έλληνες με καταστρεπτικές συνέπειες για την εικόνα της χώρας και την οικονομία της.

Αν στόχος της Ρωσίας είναι η «αποναζιστοποίηση» της Ουκρανίας, τότε γιατί διαθέτει τόσους ακροδεξιούς, και ακροαριστερούς «συμμάχους»; Σκεφτείτε το για να μην πέφτουμε σε παγίδες παραπληροφόρησης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου