Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Δεσμεύεται η περιουσία του Γιώργου Τράγκα από το «Ξέπλυμα Χρήματος»


 

Ο εκλιπών δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας αποδείχτηκε μετά θάνατον ότι ήταν ο αρχηγός των real estate, έχοντας επενδύσει σε ακίνητα συνολικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ακριβές περιοχές του Μονακό και των ΗΠΑ. 

Μετά τις αποκαλύψεις από την διαμάχη των συγγενών, και την διαθήκη του εκλιπόντος, τα ακίνητα βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Το πόρισμα των ελεγκτών, που φέρεται να επικεντρώνεται κυρίως στη Μαρία Καρρά, τη χήρα του δημοσιογράφου και εκδότη. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις διαρροές, η τελευταία σύζυγος του Τράγκα, φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Μάλιστα, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών μηχανισμών στο Μονακό και τις ΗΠΑ.

Αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν και ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των τραπεζικών ιδρυμάτων στους οποίους ο Γιώργος Τράγκας και η σύζυγός του διατηρούσαν κοινούς καταθετικούς λογαριασμούς. Την ίδια στιγμή, ελέγχονται εξονυχιστικά τα «πόθεν έσχες» και οι φορολογικές δηλώσεις του εκλιπόντος αλλά και της συζύγου του. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επιτέλους από το εξωτερικό τα στοιχεία για τις εταιρείες και τους ισολογισμούς τους καθώς και αναλυτικές καταστάσεις των κινήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε από κοινού το ζεύγος.

Κατόπιν θα γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί αν συνάδουν και σε περίπτωση διαφοράς να γίνουν τα νόμιμα από την δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια φορολογικός κάτοικος του Μονακό, και ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για μία περιουσία η οποία αποτιμάται γύρω στα 100 εκατ. ευρώ. 

Η περιουσία αποτελείται από 17 ακίνητα, εκατομμύρια ευρώ των καταθέσεων, πανάκριβα αυτοκίνητα, περιουσίες μέσα σε θυρίδες σε τράπεζες του Μονακό, ράβδοι χρυσού κτλπ. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου