Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι σε όλα» και μεταξύ τους


 

Λιγότερο από 48 ώρες απομένουν για την έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, σε σύγκριση με τα Συνέδρια του ΚΙΝ.ΑΛ. και της Ν.Δ. που ακολουθούν, είναι το μόνο που θα διεξαχθεί σε συνθήκες έντασης και εσωστρέφειας.

Μια πρόχειρη ματιά στα κείμενα που κυκλοφόρησαν το τελευταίο δίμηνο αλλά και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών φτάνει για να καταλάβει και ο πιο απλός παρατηρητής ότι στο μόνο πράγμα που συμφωνούν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να αναλάβουν την εξουσία.

Σε όλα τα άλλα διαφωνούν.

Για τον απολογισμό

Διαφωνούν στον απολογισμό των 4,5 ετών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι «προεδρικοί» υποστηρίζουν ότι τα έκαναν όλα καλά, με εξαίρεση τις πολιτικές οικονομικής εξόντωσης της μεσαίας τάξης για τις οποίες φταίει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Και τα στελέχη της «Ομπρέλας» διαμαρτύρονται γιατί δυόμισι και πλέον χρόνια μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις εκλογές δεν έχουν γίνει σοβαρός απολογισμός και σοβαρή συζήτηση για τα αίτια αυτής της ήττας.

Για την τακτική

Διαφωνούν για την αντιπολίτευση που ασκούν στην κυβέρνηση. Οι «προεδρικοί» που δίνουν τον τόνο ακολουθούν την τακτική της περιόδου 2012-2014, του λαϊκισμού, των τσιτάτων, της ευκαιρίας, των προσωπικών επιθέσεων, της συστηματικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, του «όχι σε όλα», του «ώριμου φρούτου». Η «Ομπρέλα» όμως… φωνάζει ότι με αυτή τη γραμμή η κοινωνία δεν πρόκειται να ακούσει, και πολύ περισσότερο, να στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ, πέραν των φανατικών οπαδών του κόμματος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση για τους Ελληνες πολίτες. Προτείνει προγραμματική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και προτάσεις, αλλά εδώ κρύβεται το μυστικό της απόρριψης των θέσεων της. Οι προτάσεις της είναι πλέον πολύ… αριστερές για τον Αλέξη Τσίπρα και τους συν αυτώ, που προσπαθούν να πείσουν ότι ηγούνται μιας σοσιαλιστικής δύναμης. Μαζί με τον Παύλο Πολάκη και τα ορφανά του Πάνου Καμμένου, που φωτογραφίζεται με καπέλα της Σοβιετικής Ενωσης εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου