Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Περιμένουμε μία καλή τουριστική χρονιά

 


Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, με αντικείμενο την πορεία και τις προοπτικές του τουρισμού για τη φετινή σεζόν:

Το 2022 θα είναι το πρώτο καλοκαίρι εδώ και τρία χρόνια όπου δε θα έχουμε ουσιαστικά πανδημικούς περιορισμούς και σκοπός μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την καλή εικόνα της χώρας, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική περίοδο φέτος την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και -γιατί όχι- τον χειμώνα. Διότι κεντρικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Ευελπιστούμε ότι το μακρύ ελληνικό καλοκαίρι του 2022 θα είναι και εξαιρετικά προσοδοφόρο για την ελληνική οικονομία, για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού.

Και μιας και μιλάμε και για εργαζόμενους, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού: ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει κι αυτοί να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Αυτό δεν σημαίνει μόνο καλύτερες απολαβές, σημαίνει και απαρέγκλιτη τήρηση των όρων της εργατικής νομοθεσίας. Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί στους ελέγχους που θα κάνουμε φέτος το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα φαινόμενο κατάχρησης ισχύος του εργοδότη εις βάρος των εργαζόμενων στον ελληνικό τουρισμό.

Αποδίδω, επίσης, πολύ μεγάλη σημασία στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού. Πιστεύω ότι σχετικά σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις ώστε να διευρυνθούν τα προγράμματα αυτά.

Περιμένουμε, λοιπόν, μία καλή χρονιά. Όλες οι πρώτες ενδείξεις, όλοι οι πρώιμοι δείκτες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικοί. Το πρώτο 20ήμερο του Απριλίου πήγε πάρα πολύ καλά και ως προς τον εισαγόμενο τουρισμό και ως προς τον εγχώριο τουρισμό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου