Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Η Ελλάδα απαντά στην προκλητικότητα του καθεστώτος Ερντογάν

 


Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκική προκλητικότητα και θα αναδείξει παντού, σε όλα τα φόρα, και στους πάντες τις… “απειλές” Ερντογάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε από εχθές τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις Τουρκικές προκλήσεις ζητώντας να σταματήσουν άμεσα.

Η δήλωση Μητσοτάκη :  “Κατέστησα σαφές στον Γενικό Γραμματέα Stoltenberg ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά εκ μέρους ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας, είναι απολύτως απαράδεκτη. Υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια καθώς και την ενότητα του σκοπού του ΝΑΤΟ σε μια εποχή που, μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, είναι απαραίτητο για όλους μας να παραμείνουμε ενωμένοι, καθώς αντιμετωπίζουμε τη συνεχιζόμενη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία”.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο πρέσβη, το δεύτερο μέσα σε λίγες ώρες.

Η Ελλάδα “πάγωσε” τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα οποία η Τουρκία χρησιμοποιεί προσχηματικά ως δήθεν κίνηση καλής θέλησης. “Οι ενέργειες αυτές συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση που δεν μένει αναπάντητη, ούτε στο πεδίο, ούτε στο διπλωματικό επίπεδο. Είναι απολύτως σαφές ότι, υπό τις συνθήκες αυτές, δεν είναι πρόσφορο το κλίμα, για να γίνουν οι συναντήσεις για τα ΜΟΕ” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ακύρωση της συμμετοχής της τουρκικής αεροπορίας στην αεροπορική νατοϊκή άσκηση Tiger Meet, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Άραξο, από τις 9 έως τις 20 Μαΐου, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου αναπτύχθηκαν σε θέσεις εκτός των στρατοπέδων, όπως προβλέπει ο σχετικός αμυντικός σχεδιασμός της αντιαεροπορικής άμυνας σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, και είναι έτοιμα να λοκάρουν επάνω στα τουρκικά F-16, αν χρειαστεί.

Με λίγα λόγια αυτός που πρέπει να φοβάται είναι η Τουρκία, γιατί οτιδήποτε συμβεί δεν θα αρέσει σε κανένα εταίρο της Ελλάδας, και οι επιπτώσεις για την Τουρκία και τον ίδιο τον Ερντογάν θα είναι σκληρές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου