Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν στις 16 Μαΐου στο Λευκό Οίκο

 


Για τις 16 Μαΐου θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η Τζεν Ψάκι. 

Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, οι κ. Μητσοτάκης και Μπάιντεν θα συζητήσουν το ουκρανικό, την κλιματική αλλαγή, την ενεργειακή ασφάλεια αλλά και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις. 

Η δήλωση Ψάκι για τη συνάντηση Μπάιντεν - Μητσοτάκη 

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσβλέπει στην υποδοχή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας. Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα εορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για γενιές».

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού 

«Στις 16 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Joe Biden».

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπλίνκεν

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και την επικείμενη συνάντηση 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ) αναφέρθηκε νωρίτερα ο Άντονι Μπλίνκεν, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό «για τη σημαντική βοήθεια που η νατοϊκή σύμμαχος Ελλάδα έχει παράσχει στην Ουκρανία, καθώς και για άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο της Μόσχας. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες και πιο σημαντικές».

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου