Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Νεντ Πράις : «Τιμή μου να περιλαμβάνομαι στις κυρώσεις της Ρωσίας»

 


Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Ρωσία σε προσωπικότητες των ΗΠΑ είναι «τιμή» για τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, όπως δήλωσε ο ίδιος, επειδή του απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία.

«Πρέπει να πω ότι αποτελεί τιμή να προκαλείς την οργή μιας κυβέρνησης που ψεύδεται στον ίδιο τον λαό της, κακομεταχειρίζεται τους γείτονες και επιδιώκει να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου η ανεξαρτησία και η ελευθερία θα βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για το γεγονός ότι μπήκε στο στόχαστρο των ρωσικών κυρώσεων.

Την είσοδο στο έδαφός της σε 29 Αμερικανούς πολιτικούς αξιωματούχους, προσωπικότητες των ΜΜΕ και επιχειρηματίες απαγόρευσε σήμερα η Ρωσία στο πλαίσιο αντιποίνων για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Μεταξύ των προσώπων που στοχοθετούνται από το μέτρο αυτό, τον κατάλογο των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκονται ο επικεφαλής του διαδικτυακού κολοσσού Meta (facebook) Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου