Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Δέν βάζουν μυαλό οι Τούρκοι και συνεχίζουν να προκαλούν Ερντογάν και Τσαβούσογλου

 


Δεν βάζουν μυαλό οι Τούρκοι και δεν πρόκειται ποτέ να βάλουν μυαλό!! Ευτυχώς που δεν έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση στη Ελλάδα, και έναν ότι να΄ναι πρωθυπουργό, που δεν υπολογίζει κανένας, όπως υπήρξε ο Αλέξης Τσίπρας που ξεπουλούσε εύκολα τα πάντα, γιατί τώρα θα μοίραζε νησιά και βραχονησίδες όπως έκανε με την Μακεδονία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρακολούθησε την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα μέσω ζωντανής σύνδεσης είπε να προκαλέσει λέγοντας : «Την ώρα που άλλες χώρες οι οποίες θεωρούν ότι είναι μοντέρνες, σκοτώνουν πρόσφυγες στη θάλασσα, εμείς με τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού μας σώζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές». Με λίγα λόγια είπε αυτά που διαδίδει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεφτιλίζοντας με ψέματα και προπαγάνδα την Ελλάδα. 

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι «το να έχουμε μια ισχυρή ναυτική δύναμη δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή και στον κόσμο με νέα πλοία, υποβρύχια και οπλικά συστήματα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ύψιστη συμβολή στην υπεράσπιση της πατρίδας. Το προσωπικό μας ειδικών καθηκόντων που συμμετείχε στην άσκηση έδειξε ότι ήταν πάντα έτοιμο για την επιχείρηση εκπληρώνοντας τα καθήκοντά του».

Συνέχεια στις προκλήσεις έδωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου : «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Αυτά τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται από τη Λωζάνη. Η ειρήνη επήλθε, αλλά επειδή υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν, προκαλούνται εντάσεις κατά καιρούς. Απαντήσαμε στις κινήσεις τους στην Αν. Μεσόγειο. Η ένταση συνεχίζεται. Έχουμε διαφωνίες στο Αιγαίο. Τα προβλήματα δεν επιλύονται σε μία συνάντηση. Ξεκινήσαμε εκ νέου τις διαβουλεύσεις. Επιπλέον, η περσινή άφιξη του Δένδια στην Άγκυρα έφερε το άνοιγμα 25 άρθρων όπου έχουν να γίνουν ακόμα διάφορα. Όλα αυτά είναι σημαντικά ζητήματα που θα βελτιώσουν τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ μυαλό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου