Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Κλείνουν και τα καταστήματα IKEA στην Ρωσία

 


H IKEA ανέστειλε τη λειτουργία των καταστημάτων της σε Ρωσία και Λευκορωσία 

Χθες, η IKEA, η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σταματάει προσωρινά τις δραστηριότητές της και στις 17 τοποθεσίες της στη Ρωσία, ενώ διακόπτει και τη λειτουργία της στη Λευκορωσία.

«Ο καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια ανθρώπινη τραγωδία και η βαθύτατη ενσυναίσθηση και οι ανησυχίες μας αφορούν τα εκατομμύρια ανθρώπων που επηρεάστηκαν. Οι άμεσες ενέργειες του Ομίλου Inter IKEA και του Ομίλου Ingka ήταν να υποστηρίξουν την προσωπική ασφάλεια και ασφάλεια των συναδέλφων του ΙΚΕΑ και τις οικογένειες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια της Ikea, Ingka Group. «Ο πόλεμος έχει ήδη τεράστιο ανθρώπινο αντίκτυπο. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα σοβαρές διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις συνθήκες εμπορίου. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι όμιλοι της εταιρείας αποφάσισαν να σταματήσουν προσωρινά τις δραστηριότητες της ΙΚΕΑ στη Ρωσία».

Εκτός από το προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων λιανικής στη Ρωσία, η εταιρεία είπε επίσης ότι διακόπτει τις εισαγωγές και τις εξαγωγές «εντός και εκτός Ρωσίας και Λευκορωσίας», καθώς και ότι διακόπτει τις υπηρεσίες παραγωγής της στη Ρωσία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου