Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Στρατηγός του Πούτιν σκοτώθηκε στις μάχες στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ


 

Νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή έπεσε ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συμμετείχε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Πρόκειται για τον 47χρονο  υποστράτηγο Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας ο οποίος έχασε τη ζωή του, στις μάχες που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο. 

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε πέρυσι τον Σουχοβέτσκι αναπληρωτή διοικητή του 41ου Συνδυασμένου Στρατού Όπλων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. 

Είχε υπηρετήσει στη Συρία και είχε λάβει δύο επαίνους για γενναιότητα από το Κρεμλίνο. «Το γεγονός είναι ότι τον σκοτώσαμε», είπε στο Fox News Digital ο Βολοντίμιρ Ομελιάν πρώην υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας που έχει ενταχθεί στην πολιτοφυλακή στο Κίεβο, Πέμπτη. 

Την είδηση επιβεβαιώνει ωστόσο το αγγλόφωνο σάιτ της pravda.  «Με μεγάλο πόνο μάθαμε την τραγική είδηση του θανάτου του φίλου μας, ταγματάρχη Αντρέι Σουχοβέτσκι, στο έδαφος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης» τονίζεται.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου