Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Το σουβλάκι έγινε είδος πολυτελείας με τιμή που δεν σου επιτρέπει να φας δεύτερο

 


Το σουβλάκι έγινε και αυτό είδος πολυτελείας, η ακρίβεια επηρέασε και το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων. 

Η τιμή στο σουβλάκι έχει άνοδο περίπου 10%, με τους ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων να δίνουν μάχη προκειμένου να μην αυξηθεί κι άλλο, γιατί θα περιοριστεί η κατανάλωση του, κάνοντας μεγάλη ζημιά στους επαγγελματίες.

Το σουβλάκι ακρίβυνε καθώς αυξήθηκε η τιμή του κρέατος, αλλά και των άλλων συστατικών, αυτό το κάνει απαγορευτικό για την παραγγελία ενός δεύτερου από τον καταναλωτή, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σε ένα και η ζημιά στο κατάστημα να είναι μεγάλη.

Ενδεικτικό είναι οι τιμές στη Θεσσαλονίκη που έχουν σημειώσει περιέργως μεγαλύτερη άνοδο από αυτή της Αθήνας. Ενδεικτικά το σουβλάκι πίτα με γύρο που κόστιζε μέχρι πρότινος 3.50 ή 3.60 πλέον κοστίζει 3.80 με 3.90 και αυτό είναι παράλογο. Στην Αθήνα, το τυλιχτό με γύρο από 2.50 ευρώ έχει ανέβει στα 2.60 λογικό με τέτοια αύξηση τιμών

Περίπου στο 10% αύξηση έχει σημειωθεί και στο τεμάχιο το σουβλάκι (καλαμάκι) η τιμή του οποίου κυμαίνεται από το 1.50 έως και τα 2.00 ευρώ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου