Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ζελένκσι : «Θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι στα σπίτια πολιτών του ΝΑΤΟ»

 


Στη 19η μέρα του μπαίνει σήμερα (14.03.2022) η εισβολή του δικτάτορα Πούτιν στην Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο διάγγελμά του, διεμήνυσε στο ΝΑΤΟ πως αν δεν δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του, θα δει ρωσικές ρουκέτες στο έδαφός κρατών μελών του!

«Αν δεν αποκλείσετε τον εναέριο χώρο μας, θα είναι απλά ζήτημα χρόνου, οι ρωσικές ρουκέτες θα πέσουν στο δικό σας έδαφος, στο έδαφος του NATO, στα σπίτια πολιτών (κρατών-μελών) του NATO», υποστήριξε ο Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Η νέα έκκληση Ζελένσκι για επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας ήρθε μία ημέρα μετά τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανική βάση εκπαίδευσης περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, κράτος-μέλος του NATO και της ΕΕ, κοντά στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά).

Ο ρωσικός βομβαρδισμός είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134.

«30 πύραυλοι μόνο στην περιοχή της Λβιβ», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. «Δεν συμβαίνει τίποτα εκεί που να μπορεί να απειλήσει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα του NATO», είπε ο Ζελένσκι.

«Την περασμένη χρονιά, είχα προειδοποιήσει ξεκάθαρα τους ηγέτες του NATO ότι εάν δεν λάμβαναν σκληρά προληπτικά μέτρα σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα ξεκίναγε πόλεμο», συνέχισε προειδοποιώντας τον ΝΑΤΟ.

Στην βάση που βομβαρδίστηκε βρισκόταν επίσης μέρος της στρατιωτικής βοήθειας δυτικών χωρών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου