Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ο Πούτιν είχε χαρίσει σκουλαρίκια 50.000 ευρώ στην πρώην (ακροδεξιά) ΥΠΕΞ

 


Σάλος στην Αυστρία!!!

Οι εικόνες από το χορό της τότε υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας και μέλους του ακροδεξιού FPÖ, Κάριν Κνάισλ με τον προσκεκλημένο στο γάμο της, Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν προκαλέσει αίσθηση πριν από τρία χρόνια ανά την υφήλιο.

Ως γαμήλιο δώρο ο Ρώσος πρόεδρος της έφερε ένα σαμοβάρι, λουλούδια και μια χορωδία Κοζάκων του Ντον, όπως είχε γίνει τότε γνωστό. Εκείνο που δεν είχε διαρρεύσει, ήταν το ζευγάρι σκουλαρίκια με ζαφείρια συνολικού βάρους 22,9 γραμμαρίων και λευκόχρυσο αξίας περίπου 50.000 ευρώ που είχε χαρίσει ο Πούτιν στην τότε ΥΠ ΕΞ της Αυστρίας.

Η κόντρα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας

Σύμφωνα με ντοκουμέντα που παρουσιάζει η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung η Κνάισλ συγκρούστηκε σφοδρά με το υπουργείο της για την ιδιοκτησία των σκουλαρικιών. Το υπουργείο υποστήριζε ότι αποτελούν κρατική περιουσία, ενώ εκείνη έλεγε ότι ήταν προσωπικό δώρο.


Κάποια στιγμή φαίνεται ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με μια συμφωνία δανεισμού εφ’ όρου ζωής των σκουλαρικιών στην Κνάισλ, τα οποία οι κληρονόμοι της ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουν μετά το θάνατό της στο αυστριακό κράτος.


Ωστόσο η Κνάισλ συνέχισε να αμφισβητεί τη συμφωνία περιγράφοντάς της ως «θηλιά». Σύμφωνα με το υπουργείο τα σκουλαρίκια φυλάσσονται από τον Φεβρουάριο του 2020 σε κρατικό θησαυροφυλάκιο, όπως γράφει η Kronen Zeitung.

Ευρωκοινοβούλιο: Η Κνάισλ «αρνητικό παράδειγμα» της ρωσικής επιρροής στην Ευρώπη

Λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η πρώην υπ Εξ της Αυστρίας επανήλθε στην επικαιρότητα, καθώς σε έκθεση του ευρωκοινοβουλίου κατονομάστηκε μαζί με το κόμμα της, το FPÖ και τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ , που κατέχει πόστα σε ρωσικές εταιρείες ενέργειας, ως αρνητικό παράδειγμα της επιρροής που ασκεί το Κρεμλίνο στην ΕΕ.

Πέραν τούτου και παρά τις πιέσεις που δέχθηκε, η Κνάισλ επιβεβαίωσε επανειλημμένα ότι θέλει να διατηρήσει τη θέση της στο εποπτικό συμβούλιο της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδα Die Presse, η πρώην διπλωμάτης έχασε πάντως ένα άλλο πόστο, εκείνο της Α' Αντιπροέδρου της Εταιρείας Πολιτικών-Στρατηγικών Σπουδών (STRATEG). Η Κνάισλ παραιτήθηκε από τον στρατιωτικό-πολιτικό σύνδεσμο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η αποχώρησή της δεν ήταν εντελώς οικειοθελής.

Η πρώην υπ ΕΞ της Αυστρίας αρνείται να πάρει αποστάσεις από τον Πούτιν

Σε συνέντευξή της στο RTL η Κνάισλ τόνισε ότι δεν μετάνιωσε για το χορό της με τον Πούτιν στο γάμο της. Είπε ότι η ζωή της έχει πλέον «καταστραφεί», αλλά δεν θέλει να αποστασιοποιηθεί από τον Πούτιν, επειδή δεν της έμειναν «και πολλά πέρα από την εύνοιά του».


Η Κνάισλ επέκρινε επίσης την πατρίδα της, την οποία εγκατέλειψε για να πάει στη Γαλλία. «Υποχρεώθηκαν να φύγω, δεν το έκανα οικειοθελώς», είπε. Υποστήριξε δε ότι έφυγε από την Αυστρία επειδή συνάντησε πολύ αρνητική στάση και της απαγορεύτηκε de facto η εργασία, καθώς λόγω της εγγύτητάς της με τον Πούτιν δυσκολευόταν ως επιστήμονας να βρει δουλειά.


iefimerida



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου