Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Οργισμένη διάψευση Παναγιωτόπουλου για τα fake news του Ακάρ

 



Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τις αναφορές του Τούρκου ομολόγου του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης τους έθεσαν επι τάπητος και θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου».

Ασφαλώς και δεν τέθηκε θέμα «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου», και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».

Ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για οφέλη και για τις δύο χώρες από την συνεκμετάλλευση τόσο σε τουριστικό επίπεδο όσο και όσον αφορά στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Αρχιπελάγους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου