Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Επιστροφή στο 2014 για Τσίπρα: Μετά τα μνημόνια υπόσχεται πως θα «σκίσει» την ακρίβεια

 


Μία ορατή από όλους τους πολίτες «βουτιά» στη λαϊκιστική αντιπολίτευση του 2014 πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έδειξε και στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Τότε, η παραλίγο χρεοκοπία και ο μονόδρομος των Μνημονίων, τώρα οι διαδοχικές εισαγόμενες κρίσεις της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Τότε έπεισε αρκετούς πολίτες με το «θα καταργήσουμε το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο» και με τη συνεργασία των ΑΝ.ΕΛ. και του Πάνου Καμμένου ανέβηκε στην εξουσία, τώρα δείχνει ότι αδυνατεί να επικοινωνήσει με το μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και πολύ περισσότερο να τεθεί επικεφαλής μεγάλου αντικυβερνητικού ρεύματος.

Λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας μιλά για «πανδημία Μητσοτάκη» και «ακρίβεια Μητσοτάκη» και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για τους θανάτους από τον κορονοϊό όταν από κάτω τροφοδοτεί το αντιεμβολιαστικό κλίμα.

Επιθέσεις

Ο κ. Τσίπρας περιγράφει ζόφο, χάος και προβλέπει καταστροφές, αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κινητοποιήσει ούτε τους ίδιους τους οπαδούς του. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και μετά την περίοδο των νέων εγγραφών, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αριθμεί λιγότερα από 60.000 μέλη…

Ο κ. Τσίπρας είπε χθες ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν «λεφτόδεντρα», αλλά γνωρίζει ότι υπάρχουν «κλεφτόδεντρα». Χωρίς στοιχεία, κάνει λόγο για αισχροκέρδεια ύψους 1,4 δισ. ευρώ ή 1,7 δισ. ευρώ και μιλά άλλες φορές, γενικώς και αορίστως, για την ανάγκη ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί η «ζοφερή κατάσταση».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε «τραγικά στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό», επιμένοντας ότι «δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε στους λογαριασμούς μας». Προφανώς γνωρίζει αλλά δεν θέλει να πει ότι η κρίση της ακρίβειας έρχεται από την πανδημία και επιδεινώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία…

Για τη ΔΕΗ

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε μέσα σε 4,5 χρόνια να μετατρέψει τη ΔΕΗ από κερδοφόρα σε ζημιογόνα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η αντίληψή της για τη ΔΕΗ είναι να μην είναι δημόσια», διαφώνησε με την απολιγνιτοποίηση και επιχείρησε να φορτώσει την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαστρεβλώνει ακόμα και αυτό που αποφασίστηκε για Ισπανία και Πορτογαλία, υποστηρίζοντας ότι «κέρδισαν» την εξαίρεσή τους από την κοινοτική πολιτική στην ενέργεια. Ισπανία και Πορτογαλία, όμως, έχουν παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος κατά 60% και πάνω από τις ΑΕΠ, που ο κ. Τσίπρας και οι τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζουν σε όλη την Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν έχουν την εξάρτηση που έχει η Ελλάδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αυτό, όμως, δεν το είπε διότι του χαλάει το αφελές αφήγημα περί «σοσιαλιστικών κυβερνήσεων που νοιάζονται για τους πολίτες τους, σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που δεν νοιάζονται».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου