Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Στο 11,3% αυξήθηκε η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc

 



11,3 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα». 

H ακρίβεια είναι η βασική ανησυχία των πολιτών σε ποσοστό 82,3%, οι ερωτηθέντες στη πλειοψηφία τους αναγνωρίζουν ότι η ακρίβεια οφείλεται στη διεθνή ενεργειακή κρίση και στον πόλεμο.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι στον πόλεμο της Ουκρανίας, οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από την κυβέρνηση και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σε ποσοστό 62,5% 

 Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον μήνα.

 Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εμφανίζεται με ένα ποσοστό στο 32,5% αυξάνοντας κατά μία μονάδα την προηγούμενη δημοσκοπική της επίδοση (στην έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Φεβρουάριο είχε 31,5%). Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,2% (από 21% τον Φεβρουάριο), ενώ και το Κίνημα Αλλαγής έχει «φρενάρει» και μετρήθηκε στο 14,5% (από 14,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση). Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,8% (από 5,2%) και η Ελληνική Λύση με 4,7% (4,6%), ενώ σε χαμηλή πτήση εξακολουθεί να βρίσκεται το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 2,4% (από 2,5% τον Φεβρουάριο). 

Το 54,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι προτιμούν να γίνουν οι εκλογές προς το τέλος της τετραετίας, ένα 66,1% τάσσεται υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου