Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ο δικτάτορας Πούτιν συνέλαβε και εξαφάνισε την δημοσιογράφο που αντέδρασε

 


Κλίμα τρομοκρατίας στην Ρωσία από το καθεστώς του δικτάτορα Πούτιν. Η Ρωσία μόνο δημοκρατία δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια, και οι αποφάσεις του αιμοδιψή δικτάτορα ώστε να φιμώσει όσους αντιδρούν στο καθεστώς το αποδεικνύουν.

Στα χέρια της κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «όχι στον πόλεμο», «Μην πιστεύεις την προπαγάνδα, εδώ σου λένε ψέματα», «οι Ρώσοι ενάντια στον πόλεμο», μπήκε στο στούντιο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του προγράμματος.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που διαδόθηκε μέσω του Telegram στη Ρωσία και αναρτήθηκε στα social media, ο σκηνοθέτης του δελτίου στο Channel One έριξε πλάνα από ρεπορτάζ. Η διαδηλώτρια ονομάζεται Μαρίνα Οβσιανίκοβα και εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό της ρωσικής πρωτεύουσας. 

Η δημοσιογράφος, όπως σημειώνει το BBC δηλώθηκε αγνοούμενη κατά τη διάρκεια ητς νυχτας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συληφθεί. «Η τύχη της είναι πλέον άγνωστη», γράφει το BBC.

Ο δικηγόρος της κ. Ovsyannikova, Pavel Chikov, έγραψε στο Twitter ότι δεν μπόρεσε να βρει την πελάτισσά του.

«Η Marina Ovsyannikova δεν έχει βρεθεί ακόμη. Είναι κρατούμενη για περισσότερες από 12 ώρες», ανέφερε το πρωί της Τρίτης.

Η αστυνομία τη συνέλαβε με βάση ένα νέο νόμο που επέβαλε ο δικτάτορας Πούτιν, που απαγορεύει να αποκαλείται «εισβολή» η στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία ή να διαδίδονται κατά το καθεστώς «ψευδείς ειδήσεις», σχετικά με τη σύγκρουση.

Αν και οι αυστηρότερες ποινές συνεπάγονται πιθανή ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών, ο κ. Τσίκοφ δήλωσε ότι στην κ. Οβσιάννικοβα είναι πιθανό να επιβληθεί πρόστιμο 30.000 έως 60.000 ρούβλια (205- 410 λίρες).





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου