Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Μνημόνιο συνεργασίας ΟΑΕΔ και Microsoft Hellas

 


Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΟΑΕΔ και Microsoft Hellas με στόχο την ανάπτυξη  των ψηφιακών δεξιοτήτων. Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «GR For Growth» της Microsoft και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε τεχνολογίες αιχμής και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι δεξιότητες που προσφέρονται έχουν επιλεγεί με βασικό κριτήριο να  καλύπτουν πραγματικά κενά στην αγορά εργασίας και λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Η πρώτη δράση της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Microsoft θα αφορά την δωρεάν εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη κατάρτιση 1.000 ανέργων, 18-45 ετών, με προτεραιότητα σε πτυχιούχους και αποφοίτους Πληροφορικής, μέσω της πλατφόρμας «Microsoft Skills Academy».  Μετά την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος, διάρκειας 8 εβδομάδων, οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης, με την προϋπόθεση επιτυχούς συμμετοχής σε αντίστοιχες εξετάσεις.

Η συνεργασία μεταξύ ΟΑΕΔ και  Microsoft Hellas αποτελεί  προπομπό του νέου μοντέλου κατάρτισης που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ενσωματώνει -μεταξύ άλλων- συνεργασίες με τις πιο καινοτόμες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο. Το νέο αυτό μοντέλο θα παρουσιαστεί σύντομα μέσα από το νομοσχέδιο για την κατάρτιση, τις δεξιότητες και το νέο ρόλο του ΟΑΕΔ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου