Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

 


Πρόσφυγας από τη ΛΔ Κονγκό ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε παραλία στο Ρίο ντε Ζανέιρο, και προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στη Βραζιλία.

Ο Μοΐζ Καμπαγκαμπέ, 24 ετών, δολοφονήθηκε την 24η Ιανουαρίου, κοντά στο κιόσκι του παραλιακού μπαρ στην Μπάχα ντα Τσιζούκα όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της οικογένειάς, του, υπέστη επίθεση όταν ζήτησε από τον διαχειριστή δυο μεροκάματα που του οφείλονταν.

«Ήθελε τα χρήματά του προτού γυρίσει στο σπίτι, ο διαχειριστής δεν ήθελε να τον πληρώσει. Λογόφεραν, ο διαχειριστής άρπαξε ένα ρόπαλο για τον χτυπήσει, ο Μοΐζ πήρε μια καρέκλα για να αμυνθεί», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αδερφός του θύματος, ο Σάμι Καμπαγκαμπέ, που ζει επίσης στο Ρίο.

Ο ιδιοκτήτης στο κιόσκι φώναξε να τον βοηθήσουν γνωστούς του, που ξυλοκοπούσαν για αρκετά λεπτά τον μετανάστη με ξύλα κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Την δολοφονία κατέγραψε κάμερα συστήματος παρακολούθησης, και αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας O Globo.

Ένας από τους δολοφόνους του προσπαθεί να τον επαναφέρει στη ζωή, μάταια, μετά τον μοιραίο ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρεις άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση, οι δύο εκ των οποίων παρουσιάστηκαν μόνοι τους και ομολόγησαν πως συμμετείχαν στον φόνο του νεαρού.

«Γίνεται αυτοψία στον χώρο και θα αναλυθούν οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία στο Ρίο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου