Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Η βία είναι το όπλο των αδύναμων και των διανοητικά προβληματικών μην το ξεχνάμε.


 

Η αθλητική βία συγκαλύπτεται με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με την βία. 

Οι δράστες, οπαδικής βίας, δυστυχώς οι περισσότεροι ανήλικοι, είναι γνωστοί στους αθλητικούς κύκλους, διότι είναι ενταγμένοι στις γνωστές ομάδες κακοποιών που χρησιμοποιούν τα σωματεία. Χούλιγκαν έτοιμοι για όλα που δεν διστάζουν να γίνουν φονιάδες για τις διαφορές τους, και για να ικανοποιήσουν την ομάδα που ανήκουν.

Το ανησυχητικό είναι ότι ενώ η αστυνομία γνωρίζει όλους τους κακοποιούς που κινούνται στον χώρο των σωματείων όπως και τα χτυπήματα, πολλά από αυτά πολύ σοβαρά που γίνονται και θάβονται για άγνωστους λόγους μεταξύ των χούλιγκαν. 

Οι ομάδες έχουν δήθεν συστήσει ειδικά γραφεία αντιμετώπισης της αθλητικής βίας και γνωρίζω με απόλυτη ακρίβεια ότι όσες φορές έχει ενημερώσει η αστυνομία για πράξης βίας κακοποιών τους με ονόματα και στοιχεία ζητώντας βοήθεια, η απάντηση των γραφείων αυτών είναι « Αφού το περιστατικό δεν έγινε μέσα στο γήπεδο δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ούτε να δώσουμε στοιχεία».

Επικρατεί μία ατιμωρησία και συγκάλυψη εγκληματικών πράξεων σεσημασμένων κακοποιών, και ανήλικων μπροστάρηδων, ειδικά από τα μεγάλα σωματεία αλλά και από την ίδια την αστυνομία κατά όπως φαίνεται.

Την κυριότερη ευθύνη την φέρνουν τα σωματεία, που προμηθεύουν εισιτήρια σε κάθε αγώνα σε σεσημασμένους κακοποιούς, που φοράνε μισθοφορικά κασκόλ των ομάδων που διαλέγουν για να καταταγούν ως φονικά όπλα.

Μετά έρχεται η πολιτεία, το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα είναι καθαρά και μόνο θέμα της πολιτείας, αν ήθελαν θα είχε ξεβρομίσει ο τόπος, αλλά δεν θέλουν, η δεν μπορούν, η εξυπηρετούν συμφέροντα, και αυτό είναι εγκληματικό.

Πόσες φορές ενεργοποιήθηκαν οι λεγόμενες ρήτρες βίας;;

Γιατί η πολιτεία δείχνει επιλεκτικά ευαισθησία στα θέματα βίας;;;

Πότε ο ΟΠΑΠ έκοψε για ένα χρόνο προγραμματισμένη χρηματοδότηση ομάδας για αλλεπάλληλες πράξεις βίας των κακοποιών χούλιγκαν αντιπροσώπων τους;;;

Κόψτε τους την χρηματοδότηση ειδικά στα μεγάλα σωματεία!!!!! Δώστε τους βαριά εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα και θα δείτε πώς εξαφανίζονται οι κακοποιοί από τα γήπεδα!!!!

Πότε κάθισε σοβαρά η πολιτεία να δει το κοινωνικό φαινόμενο της αθλητικής βίας; Ποιες είναι οι βασικές αιτίες της εξάπλωσης; Ποιοι ελέγχουν τα μονοπάτια που μέσα από αυτά εκδηλώνεται και γιγαντώνεται η βία; Πότε έβαλαν σοβαρά κάτω να δουν ποιους ωφελεί το 10% των Ταλιμπάν δήθεν φιλάθλων, και ποιους βλάπτει το 90% που είναι οι φίλαθλοι;  Τις ίδιες τις ομάδες και απομακρύνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.

Κατά την γνώμη μου η πολιτική ηγεσία, η αστυνομία, και η δικαιοσύνη, θα μπορούσε να γίνει περισσότερο αυστηρότερη με νομοθετικές ρυθμίσεις εναντίον τέτοιων φαινομένων, και αυστηρότερη με τις ομάδες που φέρουν την ευθύνη για τις πράξεις των κακοποιών χούλιγκαν που χρησιμοποιούν. Βέβαια το ότι η πολιετεία θέλει να κάνει κάτι είναι σίγουρο αλλά κάποιοι δεν τους αφήνουν να θέλουν με ότι αυτό συνεπάγεται, γιατί όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι πίσω από αυτά τα άθλια φαινόμενα, με ονόματα, διευθύνσεις και θύρες οπαδών, όπως και την ομάδα που ανήκει ο κάθε κακοποιός.

Το ότι το φαινόμενο της αθλητικής βίας γίνεται χειρότερο κάθε χρόνο, δείχνει δυστυχώς για τις αρχές στο σύνολο τους ότι είναι υποχείρια άλλων εγκληματιών που δρουν στο παρασκήνιο δημιουργώντας αυτό το μπάχαλο.

Ποιος δεν γνωρίζει ότι κρυμμένα μέσα στις ομάδες βρίσκονται κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος κάθε μορφής όπως αναρχικοί, διαρρήκτες, νονοί της νύχτας, δολοφόνοι, αλλοδαποί, κτλ.

Αυτοί οι οργανωμένοι στρατοί, δυστυχώς και με ανήλικα 13, 14 και 15 ετών, αποτελούμενη κυρίως από κακοποιούς των συλλόγων, δρουν ανεξάρτητα από τις επίσημες φυσικά διοικήσεις γιατί εδώ κάνουν κουμάντο οι παράγοντες που τους οργανώνουν και τους εκμεταλλεύονται αναλόγως το χτύπημα και το συμφέρον. 

Η αστυνομία έχει πλήθος αποδείξεων για το ποιοι είναι όλοι αυτοί, και ποιοι αποτελούν αυτούς τους στρατούς εγκληματιών, αλλά δεν φτάνει ποτέ στην σύλληψη ειδικά των παραγόντων που πολλές φορές αποκαλύπτονται πίσω από κάθε εγκληματική πράξη και αδιαφορούν για τις συνέπειες, ποιες συνέπειες;

Ένας άλλος πάρα πολύ σοβαρός λόγος για την επιθετική συμπεριφορά των κακοποιών οπαδών είναι τα ΜΜΕ, και κυρίως των εφημερίδων της κάθε ομάδας που προκαλούν. Πρωτοσέλιδα τύπου πολεμικών ανταποκρίσεων και γεμάτα πώρωση με λεξιλόγιο έντασης και με ακόμα χειρότερες εκφράσεις όταν τα διαβάζει ο εκκολαπτόμενος εγκληματίας θα πάει με λουλούδια στο γήπεδο; 

Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών τύπου « Την Κυριακή ήρθε το τέλος σας», «Για ελάτε να δείτε τι θα πάθετε» και άλλες τέτοιες εκφράσεις γελοίες που μόνο καλό δεν κάνουν στον αθλητισμό, δεν αντιπροσωπεύουν αθλητές ανάβουν φυτίλια.

Τρομάζει τους αθλητικούς χώρους, και τους φιλάθλους, η τόσο έντονη παρουσία του οργανωμένου εγκλήματος στις ομάδες της χώρας μας. Τρομάζει επίσης, ειδικούς που έχουν ταξιδέψει και δει βία σε ομάδες όλων των ηπείρων.

Η αθλητική βία είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, και θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει η συζήτηση και η κάθαρση από τις ίδιες τις ομάδες με την βοήθεια των αρχών και της πολιτείας.

Στην αστυνομία, υπάρχουν εκατοντάδες, αδικήματα αθλητικής βίας καταγεγραμμένα και τα περισσότερα άφαντα από δημοσιογραφικής απόψεως, συγκαλυμμένα και αυτό δίνει θάρρος και για άλλα πολλά χτυπήματα μέχρι να πεθάνει πάλι κάποιος ώστε να ασχοληθούν για λίγες ημέρες.

Σε αυτό το έδαφος ατιμωρησίας και ανεπάρκειας από τις αρχές, εύκολα βρίσκει πεδίο ανάπτυξης και διάδοσης τόσο το οργανωμένο έγκλημα όσο και η δράση των εξτρεμιστικών οργανώσεων της τυφλής βίας.

Χρόνια τώρα, οι στρατιές των οργανωμένων κακοποιών υπό την καθοδήγηση κακοποιών στελεχών των ομάδων, καλυπτόμενοι από τις διοικήσεις των ομάδων εξορμούν να σπάσουν, να ρημάξουν μέχρι να δολοφονηθεί κάποιος και να γίνει πρωτοσέλιδο.

Πως αλλιώς βέβαια θα αντιδρούσαν οι οργανωμένοι κακοποιοί οπαδοί όταν το περιβάλλον που κινούνται περιέχει ίντριγκες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες κλπ.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα χρειάζεται θάρρος από την πολιτεία, και πολιτικούς με κότσια, που θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν γιατί ως ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, αγγίζει και πλευρές της επίσημης πολιτείας με αμαρτωλές και ηθελημένες εν πολλοίς ενέργειες, που κάθε άλλο παρά κινούνται προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισής της.

Οι λύσεις και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα, είναι πάρα πολλές και αρκετές και μπορούν να είναι άμεσα εφαρμόσιμες αρκεί να θελήσει η πολιτεία.

Στο κάτω-κάτω η αποφυγή της βίας στα γήπεδα κάνει και καλό στην …υγεία μας και ο αθλητισμός μας γεμίζει με δύναμη και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μειοψηφίες κακοποιών, και παραγοντίσκων οπαδών, να απομακρύνουν τους νέους μας από τα γήπεδα.

Η βία είναι το όπλο των αδύναμων και των διανοητικά προβληματικών μην το ξεχνάμε.


ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου