Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η τομεάρχης Πολιτισμού του, δυσφημούν, κατά συρροή, την Ελλάδα στο εξωτερικό

 


Ένα άρθρο του «Economist», δείχνει το πόσο βρώμικα και ανθελληνικά δουλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος της χώρας μας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αρμόδια τομεάρχης Πολιτισμού (Σία Αναγνωστοπούλου) δεν διστάζουν, κατά συρροή, να δυσφημούν την Ελλάδα στο εξωτερικό», σημειώνει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με το άρθρο του «Economist» για την Ακρόπολη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, «η φράση του Economist που αφορά στην Ακρόπολη αναφέρει τα εξής: “…τον Οκτώβριο του 2020, εργάτες έριξαν φαρδιά τσιμεντένια μονοπάτια γύρω από τους ναούς της. Οι Αρχές λένε ότι τα μονοπάτια βελτιώνουν την προσβασιμότητα. Κριτικές λένε ότι προκαλούν πλημμύρες. Ένας επιστήμονας κατηγόρησε τη διοίκηση του χώρου ότι χρησιμοποίησε το lockdown ως ”προπέτασμα καπνού”. Τουλάχιστον, η πρόθεση για τα μονοπάτια είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας”».

«Αυτή τη φράση εργαλειοποιεί η τομεάρχης, προκειμένου να εκθέσει τη χώρα και να επιτεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού», συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. Και καταλήγει: «Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αναφερθεί πολλές φορές στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύει, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, την Ελλάδα και την πολιτιστική της κληρονομιά. Τα έργα στην Ακρόπολη παρουσιάστηκαν και αξιολογήθηκαν θετικά από τους συμμετέχοντες στην “7η Διεθνή Συνάντηση για την αποκατάσταση των μνημείων Ακροπόλεως”, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, στην Αθήνα».

Σημειώνεται, ότι η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, σε χθεσινή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «το Economist κατατάσσει την Ακρόπολη στα μνημεία που “καταστράφηκαν” στη διάρκεια της πανδημίας» και επέκρινε την υπουργό Πολιτισμού για «ανεπανόρθωτη καταστροφή… με τραγικές συνέπειες για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».  Το βράδυ της Τρίτης η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου προέβη σε νέα ανακοίνωση-απάντηση στα όσα ανέφερε παραπάνω το υπουργείο Πολιτισμού.

Η ανακοίνωση:

«Πώς να τολμήσει η κ. Μενδώνη να απαντήσει στον Economist; Πώς να τολμήσει να εξηγήσει το ”τσιμέντωμα” της Ακρόπολης; Έτσι, πιστή στην πάγια τακτική της κυβέρνησης, απαντάει στον Εconomist μέσω… ”Μπράλου”.

Για όλα φταίει κάποιος άλλος. Και στο βάθος ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ φταίει το χιόνι που τόλμησε πέσει μέρα, δεν θα φταίει η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον Economist, που με άρθρο του ασκεί κριτική στο ”τσιμέντωμα” της Ακρόπολης;».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου