Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Χαλάνδρι: Κατέσχεσαν “ορφανά” σακίδια με εμπρηστικές κατασκευές πλησίον φυλασσόμενων στόχων και οικίας Αστυνομικών

 


Σακίδια με αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές κατασχέθηκαν καθώς εντοπίσθηκαν σε ρεματιά στο Πολύδροσο και σε σημείο πλησίον οικιών πολιτικών φυλασσόμενων στόχων και οικίας ζεύγους Αστυνομικών

Η έξαρση των επιθέσεων με αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές σε βάρος Θεσμών και η στοχοποίηση Αστυνομικών, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Αρχές Ασφαλείας. Ένα εύρημα, το μεσημέρι της Δευτέρας (21/02) σε ρεματιά στην περιοχή του Πολύδροσου, πλησίον οικίας ζεύγους Αστυνομικών και της οικίας του προέδρου του ΣτΕ και πολιτικού προσώπου σε σχετικά μικρή απόσταση, προκάλεσε την έκδοση διαταγής για «24ωρη φύλαξη και ενίσχυση των περιπολιών σε αποτροπή και καταστολή έκνομων ενεργειών κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή τού NantiaReport.gr στο χώρο εντοπίσθηκαν δύο σακίδια που περιείχαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα γαι πυροδότηση. Κατά την αυτοψία στο χώρο και σε αποτίμηση ως προς τον προσδιορισμό της ταυτότητας των δραστών, οικίζεται ότι κινήθηκαν από το παρακείμενο κτήμα Πραποπουλου που κατά το παρελθόν έχει αποτελέσει ορμητήριο επεισοδίων με δράστες άτομα του αντιεξουσιαστικού “χώρου”. Εκτιμάται ότι οι δράστες ματαίωσαν το σχέδιο της επίθεσης που είχαν προσχεδιάσει, και εγκατέλειψαν στο σημείο τα ευρήματα, ενδεχομένως όταν αντιλήφθηκαν παρουσία ένστολης περιπολίας, ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενο έλεγχο και σύλληψη.

Τα ευρήματα ως πειστήρια – σακίδια και οι αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές – μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για εξέταση DNA και αποτυπωμάτων. Ενώ από την ευρύτερη περιοχή έχει παραληφθεί προς εξέταση βιντεοληπτικό υλικό προς εξέταση, για τον προσδιορισμό της κίνησης των δραστών . Προανάκριση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.


NantiaReport



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου