Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ALCO: Στις 9,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

 


Η δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του  Open.




Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με ποσοστό 31,8% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22,2% και το Κίνημα Αλλαγής στο   14,6%, με άνοδο μισής ποσοστιαίας μονάδας. 



Οι πολίτες εμπιστεύονται για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη , με τον «κανένα» να παραμένει στην δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον απαξιωμένο Αλέξη Τσίπρα. Η διαφορά Μητσοτάκη - Τσίπρα καταγράφεται στις 14 μονάδες.

Το ΚΙΝΑΛ έχει πάρει μισή ποσοστιαία μονάδα, οι ψηφοφόροι του προέρχονται κατά 11% από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά 7% από τη ΝΔ, ενώ το 6% της σημερινής ψήφου προέρχεται από την αποχή. 

Οκτώ στους δέκα πολίτες εμφανίζονται «λίγο ή καθόλου» ικανοποιημένοι από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας  - και το ίδιο ποσοστό δυσαρέσκειας καταγράφεται για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα». Ωστόσο, στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές, η διαφορά είναι διψήφια και υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. 

Πάνω από έξι στους δέκα πολίτες ζητούν ποινές χωρίς αναστολή και σκληρότερα μέτρα για την οπαδική βία , με πάνω από τους μισούς να ρίχνουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στους συνδέσμους των ομάδων και στις διοικήσεις των σωματείων. Μάλιστα, ένας στους τέσσερις κάνει λόγο για διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων. 

Η δημοσκόπηση με κάρτες :















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου