Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Σιωπή ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα για το αντιεμβολιαστικό παραλήρημα και τα ψέματα Πολάκη

 


Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά σιωπά έναντι της αντιεμβολιαστικής παράκρουσης του επίκδυνου Πολάκη, η οποία δεν στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Αυτό σημείωσε και ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», που όταν ερωτάται συγκεκριμένα αν υπάρχει κίνδυνος τα εμβόλια να μην καλύπτουν τη μετάλλαξη «Ομικρον», ο κ. Ξανθός απαντά με ένα πολιτικό και επιστημονικό «ράπισμα» κατά του πρώην συναδέλφου του στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας: «Φαίνεται ότι με την τρίτη δόση περιορίζεται σημαντικά αυτός ο κίνδυνος».

Την ώρα που η Κουμουνδούρου, αμήχανη, παρακολουθεί τον Παύλο Πολάκη να προπαγανδίζει ξανά κατά των εμβολίων (ή λίγες ημέρες πριν να ζητά προνομιακή μεταχείριση για νοσηλευόμενο στη Ρόδο) το θέμα Πολάκη, άνοιξε ξανά το εσωκομματικό χάσμα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και των εμβολίων. Στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει να διώξει τον κ. Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί το κακό παράγινε», την ώρα που άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Πολάκης λειτουργεί κατ’ εντολήν του προέδρου του κόμματος. Επώνυμοι και ανώνυμοι λογαριασμοί τού συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα social media σημειώνουν ότι «κάθε φορά που ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει μια δυσκολία», πετάγεται ο Πολάκης να πει κάτι κατά των εμβολίων.

Επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ασκήσει κριτική και μάλιστα ακραία στην κυβέρνηση για τις επιλογές της, αλλά ό,τι και να πει, όσες υπερβολές και αν επιστρατεύσει, η εικόνα που μένει είναι: Ο κ. Τσίπρας, που καλεί τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί, λέει στις συνεντεύξεις ότι έχει εμβολιάσει και τα παιδιά του, αλλά όταν ο πρωθυπουργός τον ρωτά στη Βουλή αν συμφωνεί με τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα που πρότεινε υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν απαντά. Ο κόσμος θυμάται επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς, αλλά δεν θυμάται τον κ. Τσίπρα να έχει πει έστω μία φορά δημοσίως ότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε απέναντι στον κορονοϊό. Αντιθέτως, ακούει τον Πολάκη κάθε τόσο να κάνει αντιεμβολιαστική προπαγάνδα αλλά και προπαγάνδα υπέρ των μονοκλωνικών φαρμάκων και τον Ανδρέα Ξανθό να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην παρότρυνση για εμβολιασμό και την κριτική για ελλιπή στήριξη του ΕΣΥ (μην τυχόν και κατηγορηθεί από μέσα για ήπια στάση).



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου