Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για τις προμήθειες


 

Κατατέθηκε στη Βουλή  Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για την συγκρότηση Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), που θα είναι υπεύθυνη για τις προμήθειες στο χώρο της Υγείας, με διευρυμένο αντικείμενο, νέο οργανωτικό σχήμα, σύγχρονα εργαλεία χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης και δυνατότητες συνεργασίας με επιστήμονες, εξειδικευμένο προσωπικό και άλλους φορείς. Επιδιώκεται η θεμελίωση ενός μηχανισμού διαχείρισης του συστήματος προμηθειών στον τομέα της Υγείας που μεταξύ άλλων προβλέπει:

Ίδρυση ενός σύγχρονου φορέα για την παρακολούθηση της ανάλωσης, της κατανάλωσης και της τιμολόγησης όλου του εφοδιαστικού κύκλου προμήθειας προϊόντων και υπηρεσιών του Συστήματος Υγείας.

Σύνταξη Στρατηγικής των Κεντρικών Προμηθειών Προϊόντων και Υπηρεσιών Υγείας για τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την εποπτεία των κεντρικών προμηθειών, που διενεργούνται από την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας.

Η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας:

Υποστηρίζει συγκεκριμένους φορείς για την κάλυψη των αναγκών τους, με την διενέργεια διαγωνισμών προμήθειας ιατροτεχνολογικών, υγειονομικών, φαρμακευτικών αγαθών και συναφών υπηρεσιών.

Έχει την επιχειρησιακή λειτουργία και την συνεχή επικαιροποίηση τεσσάρων Μητρώων, για την ηλεκτρονική παρακολούθηση του συστήματος προμηθειών Υγείας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου