Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Γελάει η υφήλιος - Απαγορεύεται το γέλιο και το αλκοόλ για χάρη του Κιμ Γιονγκ Ιλ


 

Με τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας από το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν και εμβληματικής μορφής της Πιονγκγιάνγκ, το πένθος… επιβάλλεται στη Βόρεια Κορέα.

Συγκεκριμένα, για τις επόμενες 11 ημέρες, οι πολίτες της Βόρειας Κορέας απαγορεύεται να γελάνε, να πίνουν αλκοόλ ή να διασκεδάζουν με κάποιον άλλο τρόπο!

«Κατά την περίοδο πένθους, δεν πρέπει να πιούμε αλκοόλ, να γελάσουμε ή να ασχολούμαστε με δραστηριότητες αναψυχής», δήλωσε στο Radio Free Asia (RFA) ένας κάτοικος της Βόρειας Κορέας.

Επίσης εάν σε αυτό το διάστημα του πένθους, πεθάνει κάποιος δικός τους άνθρωπος, απαγορεύεται να τον κλάψουν και να τον θάψουν, θα περιμένουν να τελειώσει το πένθος για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, και μετά θα κλάψουν και θα θάψουν τον δικό τους άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στη μνήμη του άλλοτε ηγέτη της κομμουνιστικής χώρας, με πολίτες και φορείς να αφήνουν λουλούδια στα πόδια των τεραστίων διαστάσεων αγαλμάτων που κοσμούν την κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου