Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Αυστηρό lockdown στην Ολλανδία - 93.045 κρούσματα στην Βρετανία

 


Οι ειδικοί του τομέα της υγείας, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στην Ολλανδία για την covid-19, συνέστησαν η χώρα να εισέλθει σε ένα «αυστηρό» lockdown, λίγες ημέρες αφότου παρατάθηκε ένα μερικό lockdown έως και τα μέσα Ιανουαρίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL Nieuws και η εφημερίδα NRC Handelsblad επικαλέστηκαν πηγές μέσα από την ομάδα των ειδικών και μετέδωσαν ότι συνέστησαν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, εκτός των αναγκαίων.

Ο υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ είπε σε δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα, όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο νωρίτερα σήμερα, ότι νιώθει «μεγάλη ανησυχία» σχετικά με την ταχεία διασπορά της Όμικρον.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε αναμένεται να συναντηθεί με τους υγειονομικούς συμβούλους της αύριο, ενόψει μιας απόφασης σχετικά με την επιβολή νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων από τις 5 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη Νοεμβρίου, θα παραμείνει σε ισχύ έως τη 14η Ιανουαρίου.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Βρετανία που ανακοίνωσε 93.045 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εντοπίστηκαν 3.201 κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον, ένας αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον χθεσινό, που είχαν εντοπιστεί 1.691. Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 14.909 μολύνσεις με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ξεκίνησε να κυριαρχεί σε περιοχές της χώρας, όπως η Σκωτία και το Λονδίνο.

Μάλιστα, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα πραγματικά κρούσματα στην κοινότητα είναι πολύ περισσότερα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου