Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Στον...κόσμο του ο Ερντογάν: Η λίρα δε θα υποκύψει- Δε θα μας καθορίσουν «μια χούφτα πεινασμένοι για πάθη»

 


Δύσκολες μέρες αναμένονται για την τουρκική οικονομία, μετά την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που ανακοίνωσε χθες η Κεντρική Τράπεζα και την αδιάκοπη κατάρρευση της τουρκικής λίρας που φέρνει τεράστια ακρίβεια. 

Στο μεταξύ, ο φιλοκυβερνητικός τύπος πανηγυρίζει για την αύξηση του βασικού μισθού κατά 50% χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην υποτίμηση της λίρας κατά 100%, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων σημειώνοντας ότι δε θα καθορίσουν την πολιτική της κυβέρνησης κάποιοι κερδοσκόποι. 

«Στη χώρα αυτή εσείς πληρώνατε τους εργαζομένους σε δολάρια ή σε ευρώ; Δε χρειάζεται τέτοιου είδους κερδοσκοπικές κινήσεις. Εμείς έχουμε το δικό μας νόμισμα κι αυτή είναι η τουρκική λίρα. Δεν θα επιτρέψουμε να υποκύψει το νόμισμα μας. Τώρα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες και με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα τις ξεπεράσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι το μέλλον του τουρκικού λαού και της χώρα δεν θα το καθορίσουν ούτε οι κερδοσκόποι των ισοτιμιών και των επιτοκίων ,ούτε οι ορκισμένοι εχθροί της Τουρκίας στο εσωτερικό και εξωτερικό αλλά ούτε «μια χούφτα πεινασμένοι για πάθη».

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση μιλά για «τρένο αυτοκτονίας». Με διαδικτυακό μήνυμα ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κάλεσε τους συνεργάτες του Ερντογάν να κατέβουν από το τρένο και υποσχέθηκε στο λαό μεγαλύτερη αύξηση του βασικού μισθού από αυτή που έδωσε η κυβέρνηση, στις 4.500 λίρες. 

«Είναι δεδομένη η κατάσταση του Ερντογάν, ο ίδιος είναι η ατμομηχανή του τρένου της οικονομικής αυτοκτονίας. Εσείς οι παρατρεχάμενοι, εσείς οι αυλικοί. Την πείνα του κόσμου δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε με τον καθορισμό της ατζέντας της κοινής γνώμης. Δεν μπορεί να χορτάσει ο κόσμος που πεινάει. Να συνέλθετε!  Στον πρώτο σταθμό, κατεβείτε από αυτό το τρένο της αυτοκτονίας. Αυτή είναι η συμβουλή μου . Άρχισαν να κατεβαίνουν οι άνθρωποι της λογικής, να κατεβείτε κι εσείς», τόνισε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. 

 

skai.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου