Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

13,8 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία - Μόλις 4 μονάδες διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ

 


ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ.

Από την μία είχαν να αντιπαρατεθούν με ένα σοβαρό πρωθυπουργό και μια σοβαρή κυβέρνηση χωρίς να μπορούν να τα καταφέρουν, και τώρα έχουν σοβαρότατο πρόβλημα αφού έχουν και ένα σοβαρό αρχηγό σε κόμμα της αντιπολίτευσης που τους πλησιάζει επικίνδυνα.

Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών καταγράφουν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρίας Marc για το «Πρώτο Θέμα», μετά τη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει αξιοσημείωτες απώλειες, και η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να βρίσκεται στο 4%.

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 33% και προηγείται με 13,8 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 19,2%.

Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη είναι το ΚΙΝΑΛ με 15,2%, από το 9% που βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 11,2%, ενώ 1,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν «άκυρο/λευκό».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών εδώ φαίνεται περισσότερο η απαξίωση του Τσίπρα από τους ψηφοφόρους, που το κατατάσσουν στην τέταρτη θέση.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος 52,1% και δεύτερος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 46,4%. 

Τρίτος είναι γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,8% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 30,2%. 

Πέμπτος ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,1% κι έκτος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14,9%.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου