Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Λευτέρης Οικονόμου: Οι δικαιωματιστές «αγιοποιούν» τους εγκληματίες και πετροβολούν τους αστυνομικούς

 


Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για συστηματική υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας άσκησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μέρος της αντιπολίτευσης επιτίθεται με μηδενιστική διάθεση στον Έλληνα αστυνομικό ασκώντας κριτική με συνθήματα του 1950. Το Δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι κεκτημένο. Η έννοια του δικαιωματισμού αγιοποιεί τον εγκληματία και πετροβολεί τον έλληνα αστυνομικό. Επιχειρούμε για καλύτερη αστυνομία . Οι αστοχίες θα διορθωθούν. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι εγκληματίας. Αποστολή του είναι να μάχεται τον εγκληματία. Οι πολιτικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές δεν επηρεάζουν την ΕΛΑΣ» είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή ΜεΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη για την υπόθεση στο Πέραμα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα τόσο για τη δικαστική- πειθαρχική διαδικασία όσο και την επιχειρησιακή αξιολόγηση» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Προτεραιότητά μας είναι η συνεχής εκπαίδευση των αστυνομικών. Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο δικαστικός και πειθαρχικός έλεγχος για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και αναρωτήθηκε «πώς η αντιπολίτευση καταλήγει τόσο εύκολα σε συμπεράσματα;».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε διαδήλωση κατά την οποία φαίνεται ότι υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών αλλά και της βουλευτού του ΜεΡΑ25 Μαρίας Απατζίδου. «Καταδικάζουμε το περιστατικό διερευνούμε με προσοχή. Θα επιβληθούν κυρώσεις με την δέουσα αυστηρότητα» είπε.

Τέλος κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών καθώς «είμαστε σε περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζουμε εσωτερικές και εξωτερικές απειλές».

Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοριάδης κατηγόρησε την ΕΛΑΣ για «δολοφονία του 18χρονου Ρομά» στο Πέραμα και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει: «Τι θα κάνετε για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας; Τον έλεγχο της ψυχολογικής τους κατάστασης και την λογοδοσία για τις πράξεις τους; Τι θα κάνετε με τις στρατικοποιημένες μονάδες ΜΑΤ και ΔΙΑΣ;»


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου