Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Από τη Δευτέρα σε λειτουργία η πλατφόρμα http://edupass.gov.gr για τις δημόσιες σχολικές μονάδες


 

Με στόχο την υγειονομική θωράκιση, αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου ως προς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις δημόσιες σχολικές μονάδες, η λειτουργία της πλατφόρμας http://edupass.gov.gr -που ήδη καλύπτει τα ΑΕΙ- επεκτείνεται από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Με τη χρήση της πλατφόρμας, ο διευθυντής κάθε σχολείου θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι βρίσκονται σ’ αυτή μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, επισκέπτες) που πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπόχρεοι υποβολής δήλωσης στη πλατφόρμα είναι οι μαθητές/τριες, το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε εκπαιδευτική διαδικασία στους χώρους της σχολικής δομής.

Η πρόθεση φυσικής παρουσίας σ’ αυτήν δηλώνεται από όσους υπόχρεους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου μόνο μία φορά, ενώ από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου δηλώνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα http://self-testing.gov.gr και να εκδίδουν τη Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις 62 καθηγητών και γονέων μαθητών, που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κρίνοντας ότι  μέτρο ελήφθη για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου