Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Η Μέρκελ στην Αθήνα


 

Αποχαιρετιστήρια, διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από εχθές το βράδυ η υπηρεσιακή καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Λίγα λεπτά πριν τις 20:00, το αεροπλάνο που μετέφερε τη Γερμανίδα καγκελάριο προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η γερμανική αποστολή αναχώρησε άμεσα για την περιοχή του Λυκαβηττού, όπου η κυρία Μέρκελ είχε ιδιωτικό δείπνο στην οικία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την υποδέχθηκε στην πόρτα. 



Λίγο πριν τις 11 το βράδυ, η καγκελάριος αναχώρησε με τη συνοδεία της από το σπίτι του πρωθυπουργού.

Η σοβαρότητα και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην Γερμανία, από το ρίξει γέφυρες ώστε να βελτιώσει το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.



Ενόψει της άφιξης της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε πως «πεποίθησή μας είναι -και με βάση αυτήν ενεργούσε πάντα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση- ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές και προς το συμφέρον όχι μόνο αυτών των δύο χωρών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Για αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν επανεκκινήσει τις συνομιλίες, ότι διεξάγουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, προκειμένου να βρουν λύσεις στα δύσκολα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ τους». Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη πως «είναι σαφές ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου