Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ επιχειρεί ο Παπανδρέου με την τακτική του

 



Εικόνα απόλυτης διάλυσης επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ, με ένα Παπανδρέου σε ανεύθυνη και εγκληματική για το μέλλον του κινήματος τακτική που δείχνει ότι έχει χαθεί η σοβαρότητα.

Αυτή η τραγική κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ, ευνοεί μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κρατήσει τα χαμηλά ποσοστά που διαθέτει, και να μην έχει αντίπαλο στην αντιπολίτευση.

Συνομιλίες με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, με στόχο όπως θέλει ο ίδιος να κατέβει ως μοναδικός υποψήφιος, συμβολίζοντας την ενότητα. 

Φυσικά και δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο Ανδρουλάκης, Καστανίδης και Λοβέρδος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθάρισε στον πρώην πρωθυπουργό κατά τη σύντομη συνομιλία που είχαν, ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του. «Εγώ θα είμαι υποψήφιος πίσω δεν θα κάνω» φέρεται να διεμήνυσε ευθέως. Τον ρώτησε επίσης εάν αν επιδιώκει με αυτή την κίνηση να αναβάλει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Ενα σενάριο το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά ο πρώην πρωθυπουργός. Στο ερώτημα Λοβέρδου τότε προς τι αυτή η πρωτοβουλία που πήρε, η απάντηση που έλαβε τηλεφωνικώς δεν ήταν ξεκάθαρη.

Ο Α. Λοβέρδος θα επαναλάβει στον κ. Παπανδρέου εφόσον συναντηθούν, ότι πρέπει όλοι οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο ίδιος, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης να διασφαλίσουν την ενότητα, αλλά και τη σοβαρότητα της διαδικασίας, κάτι που είπε και χθες στην ομιλία του στη Χαλκίδα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμηνύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί από την υποψηφιότητά του. «Εχει ξεκινήσει μια διαδικασία που πρέπει να σεβαστούμε. Η ενότητα των κομμάτων ενισχύεται από τον σεβασμό στις θεσμικές λειτουργίες τους» πρόσθεταν από το επιτελείο Ανδρουλάκη.

Υπογραφές έχουν ήδη καταθέσει δύο υποψήφιοι: Ο Ανδρέας Λοβέρδος που συγκέντρωσε 5.200 υπογραφές από το μητρώο μελών, ενώ ανακοίνωσε ότι την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος (που εγγράφηκαν τώρα) καθώς και άλλοι 8.000 «προοδευτικοί πολίτες» και ο Χάρης Καστανίδης που κατέθεσε την Παρασκευή στην ΕΔΕΚΑΠ 8.393 δηλώσεις στήριξης της υποψηφιότητάς του. Τις υπογραφές στήριξηής του θα καταθέσει την Πέμπτη ο Νίκος Ανδρουλάκης για λόγους «ισοτιμίας» ώστε να μην υπάρχουν υποψήφιοι δύο ταχυτήτων, όπως έλεγαν από το επιτελείο του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου