Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις»


 

Καταρτίζεται -όπως ανακοίνωσε στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης - πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις», που στοχεύει στην ψηφιακή μετάβαση των Δήμων σε ολόκληρη τη χώρα.

Θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέο ΕΣΠΑ, που θα φτάνουν συνολικά τα 320 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα κεντρικό μενού ψηφιακών επιλογών από το οποίο οι Δήμοι με βάση τις ανάγκες τους θα μπορούν -με συγκεκριμένο μπάτζετ- να επιλέγουν τις ψηφιακές υπηρεσίες που επιθυμούν.

Οι ψηφιακές αυτές επιλογές θα αφορούν τα πάντα: Κοινωνική πολιτική, απασχόληση, υγεία, παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό, περιβάλλον, υποδομές, αγροτική ανάπτυξη, μεταφορές, μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμό, δημοτική αστυνομία, εξυπηρέτηση του πολίτη, οικονομική διαχείριση και διοικητική λειτουργία των Δήμων. Θα υπάρχουν επίσης ψηφιακές πλατφόρμες για γονείς και κηδεμόνες, προσχολική αγωγή, διαβούλευση,  συστήματα για πρόληψη ατυχημάτων.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή παρέχονται ψηφιακά από το κεντρικό Κράτος 1.400 υπηρεσίες. Μόνο στο α’ εξάμηνο του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί 150 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, όταν ολόκληρο το 2018 είχαν γίνει 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου