Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Χ.Α. και Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (ΕΛΑ) στην λίστα επικίνδυνων οργανώσεων και ατόμων

 



Η ιστοσελίδα Intercept φέρνει στο «φως» τη λίστα DIO (Dangerous Individuals and Organizations), μια λίστα «επικίνδυνων ατόμων και οργανώσεων», η οποία είναι χτισμένη πάνω σε μια «μαύρη λίστα» με πάνω από 4.000 άτομα και ομάδες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, συγγραφέων, φιλανθρωπικών οργανώσεων, νοσοκομείων, εκατοντάδων μουσικών παραστάσεων και ιστορικών προσώπων.

Το Intercept διαχώρισε την λίστα DIO στις κατηγορίες: Μίσος, Έγκλημα, Τρομοκρατία, Στρατιωτικοποιημένα Κοινωνικά Κινήματα και Βίαιοι Μη Κρατικοί Φορείς.

Αυτές οι κατηγορίες οργανώθηκαν σε ένα σύστημα τριών επιπέδων σύμφωνα με κανόνες που εκδόθηκαν από το Facebook στα τέλη Ιουνίου, με κάθε βαθμίδα να αντιστοιχεί σε διαφορετικούς περιορισμούς.

Η βαθμίδα 1 είναι η πιο αυστηρά περιορισμένη, καθώς οι χρήστες δεν επιτρέπεται να εκφράζουν οτιδήποτε θεωρείται ως έπαινο ή υποστήριξη για ομάδες και άτομα σε αυτήν την κατηγορία, ακόμη και για μη βίαιες δραστηριότητες, όπως αυτό καθορίζεται από το Facebook.

Η βαθμίδα 1 περιλαμβάνει φερόμενη τρομοκρατία, μίσος και εγκληματικές ομάδες και φερόμενα μέλη, ως τρομοκρατία να ορίζεται η «οργάνωση ή υπεράσπιση βίας κατά αμάχων» και το μίσος ως «επανειλημμένα αποανθρωποποίηση ή υπεράσπιση βλαβών εναντίον» ατόμων.

Η συγκεκριμένη κατηγορία «τρομοκρατία» του Facebook, η οποία αποτελεί το 70% της Βαθμίδας 1, αποτελείται συντριπτικά από οργανώσεις και άτομα της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας – που εκπροσωπούνται δυσανάλογα σε όλη τη λίστα DIO, σε όλες τις βαθμίδες, όπου σχεδόν το 80% των ατόμων που αναφέρονται χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες.

Υπάρχουν περίπου 500 ομάδες μίσους στη Βαθμίδα 1, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από 250 οργανώσεων white supremacists (υπέρμαχοι της κυριαρχίας των λευκών).

Η βαθμίδα 2, «Βίαιοι μη κρατικοί φορείς», αποτελείται κυρίως από ομάδες όπως «ένοπλοι αντάρτες» που επιδίδονται σε βία που στοχεύει κυβερνήσεις και όχι πολίτες και περιλαμβάνει πολλές παρατάξεις που πολεμούν στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Οι χρήστες μπορούν να επαινούν ομάδες σε αυτήν τη βαθμίδα για τις μη βίαιες ενέργειές τους, αλλά δεν μπορούν να εκφράσουν καμία «ουσιαστική υποστήριξη» για τις ίδιες τις ομάδες.

Η βαθμίδα 3 απευθύνεται σε ομάδες που δεν είναι βίαιες αλλά επανειλημμένα συμμετέχουν σε ρητορική μίσους και φαίνεται ότι είναι έτοιμες να γίνουν βίαιες σύντομα ή παραβιάζουν επανειλημμένα τις ίδιες τις πολιτικές DIO. Οι χρήστες του Facebook είναι ελεύθεροι να συζητήσουν για τις ομάδες της κατηγορίας 3 όπως θέλουν.

Η βαθμίδα 3 περιλαμβάνει «στρατιωτικοποιημένα κοινωνικά κινήματα», τα οποία, αν κρίνουμε από τις εγγραφές του στο DIO, είναι ως επί το πλείστον ακροδεξιές αμερικανικές αντικυβερνητικές πολιτοφυλακές.

Οι Ελληνικές οργανώσεις στη DIO

Η λίστα του Intercept περιλαμβάνει ακόμα και ελληνικές οργανώσεις καθώς και μουσικά συγκροτήματα, από τα οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν σαφώς η Χρυσή Αυγή ο… «Καιάδας» o Ηλίας Κασιδιάρης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, το εθνικιστικό κυπριακό πολιτικό κόμμα Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, ενώ ανάμεσα τους βλέπουμε και τον ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα (ΕΛΑ).


Acherontas Hate Greece Music Band


Generation Identity of the Greeks Hate Greece


Golden Dawn Hate Greece


Greeks’ Network Hate Greece


Revolutionary People’s Struggle Terror Greece


ARMA Hellas Hate Greece, Greek


Acherontas Hate Greece Music Band


Bannerwar Hate Greek, Cyprus Music Band


Brigade Hellas Hate Greek, Cyprus Music Band


Darkthule Hate Greek, Cyprus Music Band


Der Stürmer Hate Greek, Cyprus Music Band


ELAM Hate Greek, Cyprus


Filopatria Hate Greek, Cyprus Music Band


Gauntlet’s Sword Hate Greek, Cyprus Music Band


Hellenic Stompers Hate Greek, Cyprus Music Band


Iron Youth Hate Greek, Cyprus Music Band


Ilias Kassidiaris Hate Golden Dawn


Kaiadas Hate Greek, Cyprus Music Band


Legion of Doom Hate Greek, Cyprus Music Band


Naer Mataron Hate Greek, Cyprus Music Band


Nikolaos Michaliakos Hate Golden Dawn


No Surrender (hate band) Hate Greek, Cyprus Music Band


Patris Hate Greek, Cyprus Music Band


Pogrom Hate Greek, Cyprus Music Band


Ravenbanner Hate Greek, Cyprus Music Band


Stefanos Gkekas Hate Golden Dawn, ARMA Hellas


The Shadow Order Hate Greek, Cyprus Music Band


White Pride Rockers Hate Greek, Cyprus Music Band


Wodulf Hate Greek, Cyprus Music Band


Wolfnacht Hate Greek, Cyprus Music Band



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου