Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στο λαϊκισμό και το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων.

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την ελάχιστη βάση εισαγωγής εργαλείο κατάλυσης της κοινωνικής πολιτικής και δημιουργίας ανισοτήτων με λιγότερους ή ελάχιστους εισαχθέντες.

Κοινωνική πολιτική δεν συνιστά η εισαγωγή στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 και 2 στα 20, που εγκλωβίζει για χρόνια νέους ανθρώπους και τις οικογένειες τους σε αδιέξοδο, εφόσον η προοπτική να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν είναι μηδαμινή ή η προοπτική να βρουν δουλειά στο αντικείμενο που σπούδασαν είναι εξαιρετικά χαμηλή. Κοινωνική πολιτική συνιστά η παροχή πραγματικών δυνατοτήτων και εναλλακτικών διαδρομών, όπως η επαγγελματική εκπαίδευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται σε όλους την εισαγωγή σε κάποιο ΑΕΙ, ακόμα και αναδρομικά, γνωρίζοντας και αδιαφορώντας για το ότι δεν θα γίνουν ποτέ πτυχιούχοι και θα εργάζονται μία ζωή με απολυτήριο Λυκείου. Τα στοιχεία αλλά και η εμπειρία μέχρι τώρα αυτό δείχνουν.

Εμείς θέλουμε φοιτητές που μπορούν και θα αποκτήσουν πτυχίο και επαγγελματίες που θα έχουν θέση στην αγορά εργασίας και προοπτική ζωής.

Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που προσεγγίζει και τους νέους, όπως και τις άλλες κοινωνικές ομάδες, με λαϊκισμό, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τους αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα ανοίγοντας τους πραγματικές προοπτικές αντί για ψεύτικες ελπίδες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου