Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

40.000 εμβολιασμοί σε περιοχή 6.000 κατοίκων στην Καρδίτσα


 

Στον Παλαμά Καρδίτσας νόμιζαν ότι ήταν πονηροί και ότι είχαν στήσει, το τέλειο κόλπο με τις μαϊμού βεβαιώσεις για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Την ύπαρξη μεγάλου κυκλώματος στην περιοχή εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές.

Η φερόμενη ως δράστης διοικητική υπάλληλος είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Το κραυγαλέο είναι ότι στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000!

Τα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα, φαίνεται  να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, πόλη καταγωγής της υπαλλήλου γιατί αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

47 δήθεν εμβολιασθέντες μέχρι στιγμής, οι οποίοι είναι μόνο για τον Αύγουστο φέρονται να έχουν εμβολιαστεί εικονικά, ωστόσο εξετάζεται ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος και πριν από το συγκεκριμένο μήνα. 

Τις επόμενες ημέρες θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Θα μπορεί να γίνει έτσι άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι –τουλάχιστον 47- εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα προκύπτει οικονομική συναλλαγή, ενώ θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα. 

Είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου